Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023

Εμβολιασμοί: Σειρά παίρνουν οι ηλικίες άνω των 16 ετών!

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ανοίξουν οι πλατφόρμες για τις ηλικίες κάτω των 30 ετών για τη διαδικασία προγραμματισμού των ραντεβού για εμβολιασμό.

Εντός της εβδομάδας άνοιξαν οι πλατφόρμες για τον εμβολιασμό των πολιτών 40-44 ετών, οι οποίοι πλέον έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού με όποιο από τα 4 διαθέσιμα εμβόλια επιθυμούν, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, υπήρξε καταιγισμός αιτήσεων.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς δήλωσε ότι έχει δρομολογηθεί το σχέδιο για τον εμβολιασμό της ηλιακή ομάδας 20-29, ανακοινώνοντας ότι η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού πρόκειται να ανοίξει εντός Ιουνίου. Ο Υφυπουργός επισήμανε ότι στη συγκεκριμένη ομάδα δεν θα χορηγηθεί το εμβόλιο της AstraZeneca.

Έρχονται οι εμβολιασμοί νέων και εφήβων

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ o Μάριος Θεμιστοκλέους, γ.γ. πρωτοβάθμιας φροντίδας του υπουργείου Υγείας, αποκάλυψε ότι σχεδιάζονται ήδη οι εμβολιασμοί και για άτομα κάτω των 18 ετών.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Για τους 18-29 ετών υπάρχουν δύο παράγοντες που θα πρέπει να προσμετρήσουμε. Ο ένας είναι οι παραδόσεις των εταιρειών γιατί υπάρχουν κάποιες αναταράξεις το τελευταίο διάστημα και ο δεύτερος είναι η συμμετοχή της προηγούμενης ομάδας. Με βάση αυτό τον σχεδιασμό εντός του Ιουνίου θα προχωρήσουμε και στην επόμενη πενταετία».

Ακόμη, διευκρίνισε ότι ο εμβολιασμός αυτής της ομάδας δε θα σταματήσει στους 18αρηδες, αλλά θα επεκταθεί και στα παιδιά από 16 ετών, για τα οποία το εμβόλιο της Pfizer έχει λάβει τη σχετική έγκριση. Σε περίπτωση που το ηλικιακό όριο για το συγκεκριμένο εμβόλιο, εγκριθεί από τον EMA και για μικρότερες ηλικίες, «θα πάμε και πιο κάτω».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι την ερχόμενη Δευτέρα, 24 Μαΐου, θα γίνουν οι ανακοινώσεις και για τους 35-39 ετών, για τους οποίους εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα ραντεβού θα ανοίξουν «οριακά εντός του Μαΐου».

Διαβάστε Ακόμα

TEDxAUEB

Η Eurolife FFH Diamond Sponsor του TEDxAUEB

Η Eurolife FFH στήριξε τους φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών του TEDxAUEB. Ακόμη ένα TEDxAUEB πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το