Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021

Εμβολιασμοί: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την τρίτη δόση στους άνω των 18 ετών! Τι ισχύει για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson

Διαθέσιμη είναι από σήμερα 5 Νοεμβρίου  η πλατφόρμα των ραντεβού για την χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19 για πολίτες άνω των 18 ετών.

Βασική προϋπόθεση για την χορήγησή της “αναμνηστικής” δόσης του εμβολίου είναι να έχουν περάσει τουλάχιστον έξι μήνες από την χορήγηση της δεύτερης δόσης με τα εμβόλια Pfizer, AstraZeneca ή Moderna και δύο μήνες από την ημερομηνία εμβολιασμού τους με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Υπενθυμίζεται ότι η τρίτη δόση του εμβολίου για πολίτες που εμβολιάστηκαν με Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna θα πραγματοποιείται με το mRNA εμβόλιο της Pfizer, ενώ οι πολίτεςστους οποίους χορηγήθηκε το εμβόλιο της Johnson & Johnson η αναμνηστική δόση θα γίνεται είτε με το εμβόλιο Johnson & Johnson, ή το εμβόλιο της Pfizer.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός των επόμενων ημερών η επαναληπτική δόση θα μπορεί να γίνεται και με το mRNA εμβόλιο της Moderna.

Οι πολίτες που πληρούν τα κριτήρια για τρίτη δόση θα λαμβάνουν υπενθυμιστικό SMS ότι μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους.

Μέχρι σήμερα έχουν λάβει την τρίτη δόση 400.000 πολίτες.

Διαβάστε Ακόμα