Τρίτη, 5 Μαρτίου 2024

Έλενα Κουβανίδη, Coface: Ο ρόλος της Υπηρεσίας Είσπραξης Οφειλών είναι να διασφαλίσει την ισορροπία μεταξύ επιχειρηματικών σχέσεων και ανάκτησης οφειλών

Δημοσίευση: 23/11/2023
Έλενα Κουβανίδη, Coface, Υπηρεσία Είσπραξης Οφειλών

Η ασφάλιση πιστώσεων αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι και ένα άκρως χρήσιμο εργαλείο στην ασφαλή ανάπτυξη των επιχειρήσεων και στην ομαλή λειτουργία τους. Έχοντας πάνω από 70 χρόνια στην αγορά του κλάδου πιστώσεων, η Coface προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις στους πελάτες της, συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων.

Με μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία στον κλάδο η Coface παγκοσμίως διαθέτει άνω των 4.000 ατόμων προσωπικό εξυπηρετώντας 50.000 ασφαλισμένους σε 200 χώρες του κόσμου. Συγκεκριμένα, στην επιτυχημένη πορεία της από την ίδρυση του ελληνικού υποκαταστήματος το 2018, η Coface κατέχει ένα μερίδιο της τάξης του 15-16% της ελληνική αγοράς με κύκλο εργασιών περί των 10 εκατ. €.

Παράλληλα, αφοσιωμένη στο να παρέχει αξιόπιστες λύσεις στους πελάτες και κατανοώντας τις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς, έχει δημιουργήσει την Υπηρεσία Είσπραξης Οφειλών. Στο “Ασφαλιστικό Μαγκαζίνο” της Τρίτης 21 Νοεμβρίου, είχαμε την χαρά να φιλοξενούμε την κα Έλενα Κουβανίδη, Manager Claims, Debt Collection Greece & Cyprus, η οποία μιλά για τη χρησιμότητα της ασφάλισης πιστώσεων καθώς και για τον ρόλο της Υπηρεσίας Είσπραξης Οφειλών της Coface.

Σε μία οικονομία η οποία τα τελευταία χρόνια δεν χαρακτηρίζεται από την απόλυτη σταθερότητα, η ασφάλιση πιστώσεων αποτελεί τη σωσίβια λέμβο για την διασφάλιση των επιχειρηματικών ροών. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με στοιχεία της ΕΑΕΕ η ασφάλιση πιστώσεων το 9μηνο του 2023 αυξήθηκε κατά περίπου 10%.

Όπως εξηγεί η κα Κουβανίδη, η ασφάλιση πιστώσεων αφορά κάθε επιχείρηση ενώ είναι “απαραίτητο εργαλείο για τις εμπορικές συναλλαγές τους, εντός και εκτός των συνόρων”. “Προστατεύει τις επιχειρήσεις από τις πιο απλές καθυστερήσεις πληρωμών, πτωχεύσεις ακόμα και από κινδύνους που δεν είναι δυνατόν να τους προβλέψουμε”, επισημαίνει η ίδια.

Στα πλαίσια αυτά, η Υπηρεσία Είσπραξης Oφειλών λειτουργεί ως ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ ασφαλισμένου και των πελατών του. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του προσωπικού και τους εκάστοτε νόμους, η Υπηρεσία προβαίνει σε διαπραγματεύσεις για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, χωρίς να καταφεύγει σε νομικές ενέργειες.

“Αποτελεί μία πολύ μεγάλη δύναμη η άμεση επαφή του εξειδικευμένου προσωπικού που γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της κάθε αγοράς διαπραγμάτευσης και των πλάνων αποπληρωμής, προκειμένου να ανακτηθεί αν όχι ολόκληρο το ποσό έστω και μερικώς”, εξηγεί η κα Κoυβανίδη.

Οι διαπραγματεύσεις παίζουν κομβικό ρόλο στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υπολοίπως. Όπως δηλώνει η κα Κoυβανίδη, στην έγκυρη επίλυση των αμφισβητούμενων απαιτήσεων μεταξύ ασφαλισμένου και οφειλέτη “εκεί παίζει σημαντικό ρόλο η τεχνογνωσία του εξειδικευμένου προσωπικού”.

“Η τεχνογνωσία αυτή διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις σε περίπτωση εμπορικών διαφωνιών, οι οποίες βοηθούν σημαντικά στην επιτάχυνση όλων αυτών των υποθέσεων, αποφεύγοντας τις νομικές ενέργειες. Η έγκυρη αντιμετώπιση των αμφισβητούμενων απαιτήσεων έχει ως αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση του αντίκτυπου στις ταμειακές ροές των επιχειρήσεων”.

Ουσιαστικά, η Υπηρεσία Είσπραξης Oφειλών φέρνει την ισορροπία μεταξύ της διεκδίκησης των οφειλών και της διατήρησης των επιχειρηματικών σχέσεων μιας εταιρείας.  Εξηγώντας περαιτέρω η κα Κoυβανίδη, σημειώνει: “Η Υπηρεσία δεν επικεντρώνεται μονάχα στην είσπραξη. Ο στόχος είναι να μην χαλάσει η σχέση μεταξύ ασφαλισμένου και του πελάτη του”.

Δείτε αναλυτικά, στο παρακάτω βίντεο:

 

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

ΠΑΝΟΡΜΟΣ

Ο ΠΑΝΟΡΜΟΣ σε Επίδαυρο & Ναύπλιο!

Το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024, η εταιρεία Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης ΠΑΝΟΡΜΟΣ, για τρίτη φορά συνδύασε κοπή πίτας και βραβεύσεις Συνεταίρων με

ΠΟΑΔ

Η ΠΟΑΔ για την σημερινή απεργία

Ανακοίνωση για την σημερινή ημέρα προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα αναφέρει: “Η Πανελλήνια Ομοσπονδία

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»