Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Έκτακτο δώρο Πάσχα για 1,2 εκατ. πολίτες: Τα ποσά, οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες καταβολής

Δημοσίευση: 17/03/2022

Εντός του επόμενου 48ωρου αναμένονται οι ανακοινώσεις για το έκτακτο δώρο Πάσχα ή την “επιταγή ακρίβειας” όπως την χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ακολουθώντας τα πρότυπα της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των Χριστουγέννων, με τους δικαιούχους το Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος να λαμβάνουν διπλό ΚΕΑ και άλλους δικαιούχους να λαμβάνουν το επίδομα των 250 ευρώ, η κυβέρνηση σκοπεύει να δώσει μια οικονομική ανάσα στους πολίτες εν όψει Πάσχα, στοχεύοντας παράλληλα στην αύξηση της κίνησης στην αγορά.

Παρά το γεγονός ότι υπήρχε έντονη φημολογία ότι το κατώτατο όριο του οικονομικό βοηθήματος θα άγγιζε τα 300 ευρώ, το κύμα ανατιμήσεων και οι αυξήσεις στην ενέργεια, έθεσαν ψηλά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης τα επιδόματα για καύσιμα και θέρμανση, με το τέλος της ενεργειακής κρίσης να παραμένει αβέβαιο.

Ποιοι θα λάβουν το έκτακτο επίδομα;

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, το δώρο του Πάσχα θα λάβουν περίπου 1,2 εκατ. πολίτες. Οι κατηγορίες πολιτών που θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση είναι έγγαμοι με παιδιά, μονογονεϊκές οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, xαμηλοσυνταξιούχοι, δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και άτομα με αναπηρία.

Αν και πληροφορίες ήθελαν τους μακροχρόνια άνεργους να εντάσσονται στην παραπάνω λίστα, φαίνεται ότι τελικά δεν θα λάβουν “την επιταγή ακριβείας”, καθώς κριτήριο για τη χορήγηση του επιδόματος θα είναι το ετήσιο εισόδημα του 2020 (δηλώσεις 2021), καθώς επίσης και τα περιουσιακά στοιχεία.

Οι πληρωμές πρόκειται να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν εντός της Μεγάλης Εβδομάδας από τις 18 έως τις 21 Απριλίου.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»