Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024

Έκλεψε τις εντυπώσεις το καλωσόρισμα της AXERIA στην Κύπρο!

Δημοσίευση: 15/04/2024

Με μια μοναδική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία το μεγάλο καλωσόρισμα της AXERIA IARD στην Κύπρο στα πλαίσια της συνεργασίας της με τη SoEasy Insurance και την New Box Insurance.

Επιμέλεια Άρθρου: Χρύσα Πράντζαλου

Η ατμόσφαιρα και το σκηνικό της εκδήλωσης συνδύασε την πρόοδο με την παράδοση αφήνοντας εντυπώσεις που οι καλεσμένοι θα θυμούνται για καιρό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος προσκεκλημένων από την ασφαλιστική βιομηχανία της Κύπρου με σκοπό να τιμήσουν την κάθοδο της AXERIA στην Κυπριακή αγορά.

Η AXERIA είναι η μόνη γαλλική εταιρεία που ειδικεύεται στην ασφάλιση πολλαπλών ζημιών για επιχειρήσεις, κατέχοντας αξιολόγηση Α- από τον διεθνή οίκο AM Best. Με έδρα την Λυών της Γαλλίας και τοποθετημένη σε στρατηγικές αγορές, όπως αυτές των Υλικών Ζημιών και των επαγγελματικών ασφαλίσεων, η AXERIA, μέλος του ομίλου ARCH, γνωρίζει πώς να αναπτύσσει γρήγορα λύσεις σε εξειδικευμένες αγορές και να συνάπτει συνεργασίες.

Την έναρξη της εκδήλωσης σήμανε η ομιλία του Γιάννη Νικολάου, CEO της SoEasy Insurance στην οποία καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και φυσικά τον Διευθύνων Σύμβουλο της Axeria, Sébastien Seux, τον Head of Programs της Arch Re, Βαλάντη Ελπιδοφόρου καθώς και τον Πάνο Ιωάννου, Διευθύνων Σύμβουλο της NewBox Insurance. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην αντιπροσωπία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΟΑΔ) που παρευρέθηκε για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

«Διαχρονικά στην SoEasy Insurance πρόθεσή μας είναι να συνεργαζόμαστε με εταιρείες διεθνούς εμβέλειας και υψηλής φερεγγυότητας. Γι’ αυτό το λόγο, η συνεργασία με εταιρείες του μεγέθους αλλά και του κύρους της AXERIA μας κάνουν πολύ χαρούμενους» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της SoEasy στα εγκαίνια της συνεργασίας του με την Axeria.

Εκ μέρους της ΠΟΑΔ, χαιρετισμό στην εκδήλωσε απηύθυνε ο Ηλίας Τσολάκης, πρόεδρος της ομοσπονδίας, ο οποίος δήλωσε ότι η είσοδος της Axeria στην αγορά της Κύπρου θα δώσει μια άλλη πνοή στις ασφάλειες στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, αποτελώντας εφαλτήριο για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές. Ευχήθηκε οι στόχοι της συνεργασίας να επιτευχθούν στο μέγιστο βαθμό!

Δε θα μπορούσε να λείπει από την εκδήλωση υποδοχής της Axeria ο Πρόεδρος του ΠΣΕΑΔΠάνος Τσιολής. Το νέο μότο του Συλλόγου είναι «Μαζί μπορούμε» κι όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΣΕΑΔ η κάθοδος της Axeria υποστηρίζει αυτό το όραμα εξασφαλίζοντας την πρόοδο και την ανάπτυξη του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. Τόνισε την αναγκαιότητα του να συμβαδίζουμε με τις τεχνολογικές εξελίξεις! Για τη συνεργασία Axeria-SoEasy δήλωσε ότι θα ανεβάσει το επίπεδο των ασφαλιστικών συνεργασιών χαρακτηρίζοντάς τη πρωτοποριακή. Τέλος, προσκάλεσε εγκάρδια τους παρευρισκόμενους στο 9ο Παγκύπριο Συνέδριο του ΠΣΕΑΔ που θα πραγματοποιηθεί 21 Μαΐου.

Στη συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυνε ο Βαλάντης Ελπιδόρου, Head of Programs στην Arch Re. «Η Axeria είναι η βασική πλατφόρμα μέσω της οποίας η εταιρεία δραστηριοποιείται στον κλάδο των Επιχειρηματικών Ασφαλίσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Πρόκειται για ένα δυνατό όμιλο που προσφέρει και αντασφαλιστική στήριξη.» δήλωσε ο χαρακτηριστικά.

Ακολούθως, ο CEO της Axeria, Sébastien Seux, στην παρουσίαση του για την εταιρεία αναφέρθηκε στην ιστορία της εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται εδώ και 30 χρόνια στον ασφαλιστικό κλάδο και είναι θυγατρική της Somers Re. Παρουσίασε τη στρατηγική της εταιρείας που βασίζεται σε 4 πυλώνες, οι οποίοι αφορούν τη δημιουργία στρατηγικών επιχειρηματικών σχέσεων, εξειδίκευση στο underwriting, ένα δημιουργικό και αποτελεσματικό μοντέλο λειτουργίας και εξαιρετικές δεξιότητες IT.

Η εταιρεία έχει βαθμολογηθεί από τον οίκο αξιολόγησης AM Best με A-. Ακόμη, διαθέτει δείκτη φερεγγυότητας 219% και έχει ισχυρή παρουσία σε περισσότερες από 20 χώρες στην Ευρώπη.

Στο πως η Τεχνητή Νοημοσύνη επηρεάζει την ασφάλιση και τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή αναφέρθηκε στην παρουσίασή του ο δημιουργός του Cyprus Insurance News, Παναγιώτης Σοφοκλέους, στα πλαίσια της εκδήλωσης. Το μήνυμα που πέρασε όσον αφορά το εάν η ΤΝ θα πάρει τη δουλειά των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών ήταν πως «η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν θα σου πάρει τη δουλειά, αλλά ένας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη πιθανόν να το κάνει!»

Οι ομιλίες έκλεισαν με το λόγο του κύριου Πάνου Ιωάνου, CEO της NewBox Insurance, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους ομιλητές και παρευρισκόμενους σημαίνοντας την έναρξη της δεξίωσης.

Η δεξίωση είχε το συνδυαστικό άρωμα της σύγχρονης εξέλιξης και του παραδοσιακού Κυπριακού χαρακτήρα, τόσο με τις παραδοσιακές Κυπριακές γεύσεις, όσο και με την παραδοσιακή μουσική. Δεν έλειψαν και οι πιο σύγχρονες μουσικές νότες με τη βιολίστρια που άνοιξε τη δεξίωση ερχόμενη από το μέλλον!

Όλοι οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες στα πλαίσια της εορταστικής ατμόσφαιρας της εκδήλωσης!

Το Cyprus Insurance News ήταν παρόν καλύπτοντας την εκδήλωση. Στην κάμερα του, αξιόλογα στελέχη και οι πρωταγωνιστές της βραδιάς, μοιράστηκαν τον ενθουσιασμό τους και τις προσδοκίες τους από αυτή τη συνεργασία! Περισσότερα τις επόμενες ημέρες στο κανάλι μας στο Youtube.

Πηγή : cyprusinsurancenews.com

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»