Κυριακή, 14 Απριλίου 2024

Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού η εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής από το CVC

Δημοσίευση: 16/02/2022
Εθνική Ασφαλιστική

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp) φαίνεται να έχει δώσει την έγκρισή της για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής από τo αμερικανικό όμιλο CVC.

Η DGComp μελετούσε τις ενστάσεις που είχαν υποβληθεί για το deal από τον ανταγωνισμό για στρέβλωση της ασφαλιστικής αγοράς, πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της ΕΤΕ διαβεβαίωναν ότι η εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού αναμενόταν θετική για την ολοκλήρωση του deal της Εθνικής Ασφαλιστικής. Όπως φαίνεται, η DGComp άναψε το πράσινο φως, «ξεκολλώντας» τη συναλλαγή, η οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί με τις δευτερεύουσες διαδικασίες μέχρι τη μεταβίβαση των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής και την καταβολή του τιμήματος έως το τέλος του α’ εξαμήνου, το πιθανότερο τον Μάιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής η εταιρεία δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση, ενώ σημαντικό ρόλο φαίνεται ότι θα παίξουν οι όροι και οι προϋποθέσεις της έγκρισης, οι οποίοι παραμένουν ακόμη άγνωστοι.

Με πληροφορίες από insider.gr

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»