Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

ΕΦΚΑ: 54,5 εκατ. ευρώ για 26.000 επικουρικές συντάξεις που εκδόθηκαν τον Φεβρουάριο

Δημοσίευση: 29/03/2023
Νέα μικρή αύξηση παρουσίασαν τον Μάιο οι ληξιπρόθεσμες αιτήσεις για κύρια σύνταξη, αγγίζοντας εκ νέου τις 150.000, ενώ κοντά στις 125.000 βρίσκονται σταθερά οι αιτήσεις για επικουρικές.

Ο ΕΦΚΑ ανακοίνωσε την καταβολή συνολικού ποσού 54,5 εκατ. ευρώ σε 26.000 δικαιούχους, οι οποίοι είδαν τις οριστικές επικουρικές συντάξεις τους να εκδίδονται τον Φεβρουάριο.

Τις πληρωμές από τις επικουρικές συντάξεις λαμβάνουν οι δικαιούχοι αυτές τις μέρες, μαζί με την καταβολή των κύριων συντάξεων Απριλίου.

Προηγουμένως, είχε ολοκληρωθεί η πληρωμή 17.000 ασφαλισμένων, των οποίων η έκδοση της επικουρικής σύνταξης οριστικοποιήθηκε στα τέλη Ιανουαρίου και έλαβαν την πληρωμή τους στα τέλη Φεβρουαρίου.

Συνολικά, οι ασφαλισμένοι που είδαν να εκδίδεται και να πληρώνεται η οριστική επικουρική τους σύνταξη το τελευταίο δίμηνο ανέρχονται σε 43.000.

Αν συνυπολογιστούν και οι 37.500 δικαιούχοι που έλαβαν την προκαταβολή επικουρικής σύνταξης στις 14 Μαρτίου, οι ωφελούμενοι συνολικά από τις παρεμβάσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα στο μέτωπο των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων ανέρχονται σε πάνω από 80.000. 

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Η αχίλλειος πτέρνα των επιχειρήσεων; Οι επιθέσεις που προέρχονται από κινητές συσκευές. Πώς να προετοιμάσετε την επιχείρησή σας

Στην εποχή μας, οι χρήστες smartphones έρχονται αντιμέτωποι με διάφορες απειλές, όπως πχ  ψεύτικες ιστοσελίδες που προσφέρουν κακόβουλες εφαρμογές για

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»