Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024

ΕΕΘ: Ετήσιο Δείπνο και κοπή Βασιλόπιτας – Τιμήθηκε η μνήμη του Στέλιου Συμεωνίδη

Δημοσίευση: 17/01/2024
Κοπή Βασιλόπιτας, ΕΕΘ

Μέσα σε έντονα εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, όπως εδώ και 18 χρόνια, το δεύτερο Σάββατο κάθε νέου έτους, το ετήσιο δείπνο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) και η κοπή της παραδοσιακής Βασιλόπιτας, στις 13 Ιανουαρίου, σε μια από τις πιο όμορφες αίθουσες της πόλης στο Grand Hotel Palace .

Ο πρόεδρος του ΕΕΘ κατά την διάρκεια της ομιλίας του τόνισε πως η νέα χρονιά ξεκινά με δυσκολίες καθώς «όταν το καταναλωτικό κοινό δεν ψωνίζει η αγορά δεν πάει καλά» . Παράλληλα, εξέφρασε την αγάπη του για το Επιμελητήριο, εκφράζοντας συγχρόνως έντονη δυσαρέσκεια για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο υπολογίζει το φόρο στους ελεύθερους επαγγελματίες βάση τεκμαρτού και όχι βάση πραγματικού εισοδήματος.

Εκ μέρους της κυβέρνησης χαιρετισμό απεύθυνε ο Υφυπουργός Εσωτερικών με αρμοδιότητα Μακεδονία – Θράκη κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην σταθερότητα και την αξιοπιστία που εκπέμπει η Ελλάδα σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, παράγοντες που οδήγησαν ώστε να αναδειχθεί από τον Economist χώρα της χρονιάς.

«Το 2024 δικαιούμαστε να είμαστε αισιόδοξοι πως η Ελλάδα θα σηκωθεί ψηλότερα. Πάντα με σεβασμό στον πολίτη, πάντα με σεβασμό στους ανθρώπους που προσφέρουν ποιοτικές θέσεις εργασίας και επεκτείνουν το πεδίο δράσης τους, συμμετέχοντας ισότιμα στην οικονομική πρόοδο της χώρας. Θα τα καταφέρουμε με συνέπεια και πολλή δουλειά», πρόσθεσε.

Την ανάγκη στήριξης των ελεύθερων επαγγελματιών από την πολιτεία υπογράμμισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Αθανάσιος Γλαβίνας.

Στην επί σειρά ετών φιλία του με τον πρόεδρο του ΕΕΘ κ. Μιχάλη Ζορπίδη αναφέρθηκε ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Στέλιος Αγγελούδης και πρόσθεσε «η υπεράσπιση των συμφερόντων των επαγγελματιών είναι υπεράσπιση των συμφερόντων της ίδιας της Θεσσαλονίκης. Κομίζουμε μία νέα πρόταση για την επανεκκίνηση των σχέσεων του κεντρικού Δήμου με όλα τα Επιμελητήρια της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό, προωθούμε άμεσα τη συγκρότηση ενός Συμβουλίου με τη συμμετοχή των Προέδρων όλων των Επιμελητηρίων».

Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου, η οποία δήλωσε ότι διαχρονικά το επιχειρείν είχε ως στόχο την συλλογική πρόοδο γνωστοποιώντας παράλληλα ότι στην ΠΚΜ τα ανταποδοτικά τέλη για επαγγελματίες θα είναι μηδενικά.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου κ. Λευτέρης Αλεξανδρίδης ο οποίος είναι και μέλος της διοίκησης του ΕΕΘ, επισήμανε το γεγονός πως οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν άκουσαν όσο θα έπρεπε τα επιμελητήρια. Έκλεισε με την ευχή για αυξημένους τζίρους στις επιχειρήσεις.

Εκ μέρους της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος χαιρετισμό απεύθυνε ο Ά αντιπρόεδρος της και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνης Τσώτσος.

Την παραδοσιακή βασιλόπιτα του ΕΕΘ έκοψε και φέτος ο Γενικός Γραμματέας κ. Κλεόβουλος Θεοτόκης μαζί με τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής. Τυχερός στον οποίο έπεσε το φλουρί από την κοπή της παραδοσιακής Βασιλόπιτας ήταν ο πρόεδρος του ΕΕΘ κ. Μιχάλης Ζορπίδης. Το δώρο ήταν μια ασημένια εικόνα της Παναγίας.

Η ατμόσφαιρα φορτίστηκε συγκινησιακά όταν τιμήθηκε η μνήμη του Στέλιου Συμεωνίδη ο οποίος έφυγε από τη ζωή το περασμένο έτος. Ο πρόεδρος του ΕΕΘ κ. Μιχάλης Ζορπίδης παρέδωσε στα μέλη της οικογένειας μια τιμητική πλακέτα για την 11ετή προσφορά του στο ΕΕΘ και γενικότερα στον επιμελητηριακό θεσμό, με τον Γενικό Γραμματέα κ. Κλεόβουλο Θεοτόκη να τονίζει:

«Τιμούμε σήμερα την μνήμη ενός ανθρώπου που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του σε πάρα πολλούς τομείς πανελλαδικά και ήταν επιτυχημένος σε όλα τα επίπεδα και με ότι έχει καταπιαστεί. Ελπίζω η πόλη μας να ευτυχήσει να έχει στην υπηρεσία της και άλλους ικανούς πολίτες σαν τον Στέλιο Συμεωνίδη».

Ακολούθησε ανταλλαγή ευχών για ένα νέο έτος καλύτερο για την αγορά και τους επαγγελματίες.

Στο φετινό εορταστικό δείπνο του ΕΕΘ τα βασιλοπιτάκια που μοιράστηκαν στο κοινό περιείχαν 19 φλουριά τα οποία συνοδεύτηκαν με ισάριθμα δώρα.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό:

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»