Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

ΕΑΕΕ – Πανεπιστήμιο Αθηνών: Μνημόνιο συνεργασίας 5ετούς διάρκειας για μεταπτυχιακά προγράμματα

Δημοσίευση: 19/09/2023
ΕΑΕΕ - ΟΠΑ, μνημόνιο συνεργασίας
(από αριστερά): Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Προέδρος της ΕΑΕΕ, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, Πρύτανης του ΟΠΑ.

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) εγκαινίασαν την έναρξη συνεργασίας τους με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας 5ετούς διάρκειας με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Ποσοτική Διαχείριση Αναλογιστικού & Χρηματοοικονομικού Κινδύνου» του Τμήματος Στατιστικής, της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας του ΟΠΑ.

H συνεργασία αφορά μεταξύ άλλων στα ακόλουθα:

  • παροχή υποτροφιών και βραβείων αριστείας από την ΕAΕΕ με στόχο την εξεύρεση ταλέντων που θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις,
  • πρακτική άσκηση των φοιτητών,
  • διασύνδεση της επιστημονικής έρευνας με την καινοτομία με δυνατότητα υποστήριξης της ΕΑEΕ σε εργασίες των φοιτητών και καθηγητών.

Η υπογραφή του μνημονίου πραγματοποιήθηκε από τον Πρύτανη του ΟΠΑ, Καθηγητή Δημήτρη Μπουραντώνη και τους Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου και Παναγιώτη Δημητρίου, Προέδρο και Γενικό Γραμματέα της ΕAΕΕ αντίστοιχα.

Mε αφορμή την υπογραφή του Πρωτοκόλλου ο Πρύτανης του OΠΑ, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, εξέφρασε την ικανοποίησή του δηλώνοντας: «Η σημαντική νέα συνεργασία του ΟΠΑ με την ΕAΕΕ, ενισχύει τις δράσεις εξωστρέφειας του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, συμβάλλει στη διάχυση της γνώσης, συνδέει την εκπαίδευση με τις παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας και ταυτόχρονα ενδυναμώνει το παραγόμενο ερευνητικό έργο επ’ ωφελεία της ακαδημαϊκής κοινότητας και της ασφαλιστικής αγοράς».

Ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΑEΕ σχολίασε: «Στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΕΑΕΕ με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, σήμερα εγκαινιάζουμε μία νέα συνέργεια με το OΠΑ η οποία πιστεύουμε πως θα αποβεί επωφελής για όλα τα μέρη. Η διασύνδεση της ασφαλιστικής αγοράς με τα Πανεπιστήμια παρέχει ευκαιρίες για τη νεότερη γενιά να γνωρίσει τις επαγγελματικές δυνατότητες που προσφέρει η ασφαλιστική αγορά και να αποκτήσει γνώσεις και εμπειρία σε ένα κλάδο της οικονομίας με σημαντική προοπτική ανάπτυξης. Παράλληλα βοηθά τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις να ανακαλύψουν ταλαντούχους φοιτητές που μπορούν να αποτελέσουν μελλοντικούς εργαζόμενους».

ΕΑΕΕ - ΟΠΑ
(από αριστερά): Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Προέδρος της ΕAΕΕ, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, Πρύτανης του OΠΑ, Παναγιώτης Δημητρίου, Γενικός Γραμματέας της ΕΑEΕ.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Ο πραγματογνώμονας Χρύσανθος Νικολάκος καλεσμένος του T Live (Alpha) μιλάει για το ατύχημα με τον τραυματισμό του 2χρονου κοριτσιού (ανάφλεξη από στατικό ηλεκτρισμό

Την αιτία που οδήγησε στο σοκαριστικό περιστατικό με την 2χρονη που τυλίχθηκε στις φλόγες την ώρα που ο πατέρας της

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»