Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2026

e-Ναυλοσύμφωνο: Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα του Υπ. Ναυτιλίας

Δημοσίευση: 19/05/2026

Σε λειτουργία έχει τεθεί η ηλεκτρονική εφαρμογή “e-Ναυλοσύμφωνο/e-Charterparty” του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στον ιστότοπο https://echarterparty.yna.gov.gr, σύμφωνα με το άρθρο 14 της ΚΥΑ 3133.1/47821/28.6.2024 (Β ́ 3798, διορθ. σφαλ.4050). Η ως άνω ΚΥΑ αποτελεί το κανονιστικό πλαίσιο των διαδικασιών λειτουργίας και όρων χρήσης της.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Υπουργείου, η έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας της εν λόγω εφαρμογής σηματοδοτεί ένα ακόμα βήμα μετάβασης του yachting στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή και το άνοιγμα της αγοράς, με στόχο την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, την ενδυνάμωση του yachting και των λιμανιών της χώρας, καθώς και τη στήριξη των τοπικών οικονομίων.

Σημειώνεται ότι, προς υποβοήθηση των υπηρεσιακών και λοιπών χρηστών της εφαρμογής, δεδομένων των αλλαγών που επέρχονται και προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς, παρέχεται η δυνατότητα, έως την 30.6.2026, για τήρηση της υφιστάμενης διαδικασίας αντί της ψηφιακής.

Πηγή:ynanp.gr

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Κυπελλούχος η ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ!

Σε έναν τελικό …θρίλερ που κρίθηκε στην παράταση, α Ατλαντική Ενωση επικράτησε με 3-2 του φετινού πρωταθλητή ΠΑΣΦΕ Φουφόπουλου και

digital assets, ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία

Ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία μετά το θάνατο: Πώς να διαχειριστείτε τους κινδύνους για την ψηφιακή κληρονομιά των αγαπημένων σας

–  Όταν κάποιος πεθαίνει, αφήνει πίσω του αντικείμενα, ακίνητα, οικογενειακά κειμήλια. Όμως σήμερα αφήνουμε πίσω μας και κάτι εξίσου σημαντικό:

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»