Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Η DZI αναλαμβάνει την ασφάλιση του αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας

Δημοσίευση: 12/06/2023
ICGB, αγωγός φυσικού αερίου, DZI

Η ICGB, η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τον διασυνδετήριο αγωγό φυσικού αερίου ανάμεσα σε Ελλάδα και Βουλγαρία, ανακοίνωσε πως επιλέγει τη Γενική Ασφαλιστική DZI ως βασικό ασφαλιστή για τη λειτουργία του αγωγού. Η ανακοίνωση έγινε την περασμένη Τετάρτη από το γραφείο Τύπου της εταιρείας. Αυτή η επιλογή προήλθε μετά από διαδικασία ανοιχτού διαγωνισμού, σύμφωνα με τη βουλγαρική νομοθεσία για δημόσιες συμβάσεις.

Η αντασφάλιση του κινδύνου θα γίνει με τις μεγαλύτερες εταιρίες στη διεθνή αγορά, των οποίων η πιστοληπτική ικανότητα είναι τουλάχιστον «A-», σύμφωνα με τους οίκους αξιολόγησης Standard & Poor’s και AM Best.

Το γενικό ασφάλιστρο για όλους τους τύπους ασφαλιστηρίων συμβολαίων, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής διπλασιασμού της αρχικής περιόδου των 12 μηνών, είναι 2.650.444 ευρώ.

Η εν λόγω ασφαλιστική πολιτική καλύπτει όλους τους κινδύνους υλικής ζημίας, συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογικών ατυχημάτων που μπορεί να πλήξουν τον εξοπλισμό και τις μηχανές, καθώς και τυχόν διακοπές λειτουργίας. Περιλαμβάνει επίσης κάλυψη ευθύνης προϊόντων, ευθύνη για ρύπανση και εργοδοτική ευθύνη. Οι κίνδυνοι που σχετίζονται με τρομοκρατία, δολιοφθορά, απεργίες, ταραχές, κοινωνικές ταραχές και κακόβουλες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής λειτουργίας, καλύπτονται επίσης. Προβλέπεται επίσης ασφάλιση για ευθύνη τρίτων λόγω τρομοκρατίας.

Ο αγωγός φυσικού αερίου που συνδέει την Ελλάδα με τη Βουλγαρία είναι συνδεδεμένος με το εθνικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου της Ελλάδας και τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου στην περιοχή της Κομοτηνής, καθώς και με το εθνικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου της Βουλγαρίας στην περιοχή Στάρα Ζαγόρα. Ο αγωγός προσφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στη Βουλγαρία μέσω μιας μακροπρόθεσμης συμφωνίας με το Μπακού. Αυτές οι παραδόσεις αποτελούν το 27% της κατανάλωσης φυσικού αερίου στη Βουλγαρία και είναι καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη ευνοϊκών τιμών φυσικού αερίου.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»