Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021

Διαθέσιμα από σήμερα δύο δωρεάν self test στους ανεμβολίαστους που επιστρέφουν από διακοπές

Από σήμερα Δευτέρα 30/8 έως τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, οι ανεμβολίαστοι που έχουν επιστρέψει από τις διακοπές τους θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν δύο self tests από τα όλα φαρμακεία της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείο Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Υγείας συνιστά τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικών self test για όλους τους πολίτες που επιστρέφουν από τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ενώ με το παρόν μέτρο η κυβέρνηση επιχειρεί να ελέγξει το μέγεθος του ιικού φορτίου και της διασποράς στο σύνολο της χώρας.

Η περαιτέρω δωρεάν διάθεση των δύο τεστ από τα φαρμακεία της χώρας αφορά τις παρακάτω ομάδες πολιτών:

  • Μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
  • Μη εμβολιασμένα άτομα, ηλικίας 5-17 ετών (η παραλαβή θα γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα με τον ΑΜΚΑ του δικαιούχου παιδιού)
  • Μη εμβολιασμένα άτομα 18-30 ετών, εφόσον διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ

 

Υπενθυμίζεται ότι, σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα δηλώνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr από όπου και εκδίδεται η σχετική βεβαίωση.

Διαβάστε Ακόμα

KPMG: Καλύτερες επιδόσεις ανεπίστρεπτή επιδιώκει ο κατασκευαστικός κλάδος επιταχύνοντας την καινοτομία και τη διαχείριση κινδύνων

Αύξηση των προσπαθειών για πιο αποτελεσματική διαχείριση επιχειρηματικών κινδύνων και κινδύνων έργων – Σχέδια για σημαντικές επενδύσεις στην τεχνολογία για τη