Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Διαρροή Νερού: Τι πρέπει να προσέξετε στην ασφάλιση κατοικίας

Δημοσίευση: 20/05/2022
Διαρροή Νερού: Τι πρέπει να προσέξετε στην ασφάλιση κατοικίας

Συγχαρητήρια, μόλις αποκτήσατε το δικό σας σπίτι! Το όνειρο τόσων χρόνων γίνεται πραγματικότητα. Επιτέλους έχετε το δικό σας χώρο να στεγάσετε την οικογένεια και τα μελλοντικά σας όνειρα. Και μετά τι;

Η εξασφάλιση του μεγαλύτερου (υλικού) περιουσιακού στοιχείου που μόλις αποκτήσατε είναι το επόμενο και σημαντικότερο που πρέπει να σας απασχολήσει. Σε ένα κόσμο που καθημερινά ακούμε και διαβάζουμε για καταστροφές, η ασφάλιση της κατοικίας μας που με τόσο κόπο αποκτήσαμε, είναι κάτι που πρέπει να πάρουμε πολύ ζεστά.

Η διαρροή νερού

Όσοι τους έχει συμβεί μπορούν να σας διαβεβαιώσουν ότι δεν υπάρχει ίσως μεγαλύτερη ταλαιπωρία για ένα σπίτι από την διαρροή νερού.  Νερά παντού, κατεστραμμένα έπιπλα και το σπίτι χωρίς νερό αφού το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να κλείσετε την παροχή.

Εδώ υπάρχουν 2 σημαντικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε όσο αφορά την ασφάλεια σας.

Το πρώτο είναι το κόστος επιδιόρθωσης της ίδιας της ζημιάς. Υπάρχουν συμβόλαια τα οποία καλύπτουν τη ζημιά που θα προκαλέσει η διαρροή (πχ κατεστραμμένα έπιπλα, διαβρωμένοι τοίχοι) αλλά όχι την ίδια την επιδιόρθωση της. Παράδειγμα εάν η διαρροή προέρχεται από σπασμένο σωλήνα θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η ασφάλεια σας θα καλύψει και την επιδιόρθωση του ίδιου του σωλήνα.

Το δεύτερο και σημαντικό είναι το κόστος εντοπισμού της διαρροής. Δυστυχώς αρκετές φορές συμβαίνει να έχουμε διαρροή στο σπίτι αλλά να μην ξέρουμε από που προέρχεται.  Και κάπου εδώ ξεκινούν τα έξοδα για ανεύρεση της πηγής της διαρροής. Είτε με το σπάσιμο τοίχων και πατωμάτων είτε με προηγμένα αλλά υψηλού κόστους μηχανήματα που μπορούν να εντοπίσουν την διαρροή. Θα πρέπει λοιπόν, εάν θέλετε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, να βεβαιωθείτε ότι το συμβόλαιο σας καλύπτει και μέχρι ποιο ποσό αυτά τα έξοδα.

Πηγή: cyprusinsurancenews.com

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης: Όλες οι εξελίξεις για την πράσινη κάρτα και της διεθνή ασφάλιση αυτοκινήτων

Με μεγάλη επιτυχία το  Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης πραγματοποίησε στις 4 Απριλίου ενημερωτική συνάντηση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Σύστημα της Διεθνούς Ασφάλισης

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»