Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

ΔΕΙΑ προς διαμεσολαβητές: Οδηγίες για την διανομή ασφαλιστικών προϊόντων

Δημοσίευση: 23/05/2023
ΤτΕ, Τράπεζα της Ελλάδος, ΔΕΙΑ, πρόγραμμα εξετάσεων, πίνακες επιτυχόντων
Τράπεζα της Ελλάδος, ΤτΕ

Η Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΔΕΙΑ), εξέδωσε Εγκύκλιο με θέμα: «ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ» (Νόμος 4583/18), οι  οποίες αφορούν την υποχρέωση για πληροφόρηση των καταναλωτών για το καθεστώς δραστηριοποίησης των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών κατά τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων όπως επίσης και για τις υποχρεώσεις των διαμεσολαβητών σε σχέση με τους υπαλλήλους τους που εμπλέκονται στη διαδικασία διανομής ασφαλιστικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Στη συγκεκριμένη δημοσίευση δίδονται συγκεκριμένες οδηγίες απευθυνόμενες προς το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς με σκοπό την διασφάλιση της διαρκούς συμμόρφωσης των διανομέων ασφαλιστικών προϊόντων προς την κείμενη νομοθεσία.

Στο Παράρτημα του παρόντος εκτίθενται οι διατάξεις της νομοθεσίας, στην εφαρμογή των οποίων αφορούν οι οδηγίες, καθώς και οι συναφείς διατάξεις στις οποίες αναφέρεται το παρόν για την καλύτερη κατανόηση των οδηγιών. Η επίκληση του θεσμικού πλαισίου είναι προφανώς ενδεικτική και σε καμία περίπτωση εξαντλητική.

Ο δε νόμος 4583/2018 βρίσκεται στον σύνδεσμο: https://www.bankofgreece.gr/RelatedDocuments/%CE%9D_4583_2018.pdf

Διαβάστε τις Οδηγίες επί συγκεκριμένων ζητημάτων διανομής ασφαλιστικών προϊόντων (ν.4583/2018) εδώ.

 

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»