Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

Παρέμβαση Ντογιάκου για τη 2η δεύτερη κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων | Η κακόβουλη πλευρά της ψηφιοποίησης, τώρα και στο εκπαιδευτικό σύστημα

Δημοσίευση: 30/05/2023
εξετάσεις, ενδοσχολικές, τράπεζα θεμάτων, παρέμβαση Ντογιάκου
ΕΡΤ NEWS

Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισιδώρου Ντογιάκου απαίτησε η δεύτερη διαδοχική κατάρρευση του συστήματος της τράπεζας θεμάτων κατά την διάρκεια των ενδοσχολικών εξετάσεων. Μάλιστα ο κ. Ντογιάκου διαβίβασε ήδη την παραγγελία του στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριανό, ζητώντας τη συνδρομή του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τη σε βάθος έρευνα.

Οι αρμόδιες αρχές μπορούν να προχωρήσουν ακόμα και σε κατασχέσεις ευρημάτων και άλλων στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των υπαιτίων.

Πρωί – πρωί τα προβλήματα

Ήδη από σήμερα το πρωί ξεκίνησαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά τα προβλήματα, αυτή τη φορά με στοχευμένη κυβερνοεπίθεση σε όλο το δίκτυο του ΕΔΥΤΕ που είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία της πλατφόρμας της Τράπεζας Θεμάτων και άλλων παράπλευρων συστημάτων του υπουργείου Παιδείας. Όπως είναι λογικό, υπήρξαν και σήμερα καθυστερήσεις στην άντληση θεμάτων ενώ όπως αναφέρει ο  εκπρόσωπος της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος, υπάρχουν 165 εκατ. χτυπήματα από 114 χώρες με στόχο την Τράπεζα Θεμάτων. Μέχρι περίπου τις 10 το πρωί, η κατάσταση είχε ομαλοποιηθεί στην πλειοψηφία των λυκείων αλλά με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς, όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας.

Μάλιστα όπως τονίζει ο Αλέξανδρος Κόπτσης, Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, «η σημερινή κατάσταση ήταν χειρότερη από την χθεσινή».

Σύμφωνα με Οδηγία του υπουργείου Παιδείας, για τους μαθητές Γ’ Λυκείου των σχολείων τα οποία δεν έχουν ακόμα κληρωθεί από την Τράπεζα Θεμάτων θα υπάρξει μία αναμονή καθώς δεν υπάρχει άλλο περιθώριο λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων που ξεκινάνε την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή (1 Ιουνίου και 2 Ιουνίου αντίστοιχα)

 

«Δεν θα τους περάσει. Το κράτος είναι εδώ και θα υποστηρίζει τους μαθητές μας. Δεν θα τους περάσει. Το λέω με κεφαλαία γράμματα. Υπήρχε μια επίθεση όχι μόνο στο σύστημα χθες, το χθεσινό σε όλα τα παράπλευρα συστήματα, ακόμη και στο WiFi στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο με σκοπό να μην μπορούν οι καθηγητές να μπαίνουν. Αυτή η στιγμή αποκαταστάθηκε» είπε στην ΕΡΤ ο κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.

Ωστόσο, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας τονίζει πως δεν θα υπάρξει αντίστοιχο πρόβλημα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς τα θέματα αντλούνται από διαφορετικό, ανεξάρτητο δίκτυο.

Δείτε πως οι hackers πρόσβαλλαν σύστημα των εξετάσεων:

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

“Ταχύτατη η αποζημίωσή μας από την ΝP Aσφαλιστική” δηλώνει η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΤΡΑΞ ΣΥΝ.ΠΕ

Η εταιρεία ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΤΡΑΞ ΣΥΝ ΠΕ. θέλει να ευχαριστήσει την ασφαλιστική εταιρεία ΝΡ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΝΕΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΑΕ.Α.Ε. για την ταχύτατη αποζημίωση ύψους 1.550.000 ευρώ που

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»