Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023

Νέα εποχή για τη CVC – Από τον Νοέμβριο αναμένεται να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο

CVC Capital Partners, κλινικές διαγνωστικά κέντρα, πώληση

Η CVC Capital Partners, η κορυφαία εταιρεία private equity, ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο βήμα και να εισαχθεί στο χρηματιστήριο το Νοέμβριο, σύμφωνα με πηγές από το Bloomberg. Όλα αυτά ενώ παρατηρούμε ένα βελτιωμένο κλίμα στις νέες προσφορές μετοχών. Η εταιρεία ιδιωτικού κεφαλαίου έχει ήδη ενημερώσει τους συμβούλους της σχετικά με το πιθανό χρονοδιάγραμμα και έχει αρχίσει να εντείνει τις προετοιμασίες της.

Οι πηγές αναφέρουν ότι η CVC εξετάζει τη δυνατότητα εισαγωγής στο Χρηματιστήριo του Άμστερνταμ, αν και δεν έχει ληφθεί ακόμη τελική απόφαση. Εάν αυτή η εισαγωγή πραγματοποιηθεί, θα αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες εισαγωγές στο χρηματιστήριo που έχουν γίνει ποτέ στον κλάδο του ιδιωτικού κεφαλαίου και θα μπορούσε να ενθαρρύνει άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Η CVC αποτιμήθηκε σε περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια όταν πούλησε ένα μειοψηφικό μερίδιο στην Blue Owl Capital Inc. το 2021, κατατάσσοντας την ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες ιδιωτικού κεφαλαίου στην Ευρώπη με περίπου 140 δισεκατομμύρια ευρώ υπό διαχείριση.

Ταυτόχρονα, η Εταιρία αποτελεί το μεγαλύτερο fund στον κόσμο καθώς σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε μόνο τον Ιούλιο συγκέντρωσε 26 δισ. ευρώ!

Η εισαγωγή της CVC στο χρηματιστήριo αναμένεται να προκαλέσει μεγάλο ντόρο στους επενδυτές, καθώς θα την κατατάξει ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες στην ευρωπαϊκή αγορά.

Οι παγκόσμιες αγορές IPO φαίνεται να ανοίγουν ξανά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η επιτυχία της εισαγωγής της Arm Holdings της SoftBank Group Corp. στη Νέα Υόρκη, με εκτίμηση 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Συνολικά, η CVC Capital Partners φαίνεται να είναι σε καλό δρόμο για να κάνει αυτό το μεγάλο βήμα και να γίνει μέρος των χρηματιστηριακών αγορών, ιδιαιτέρως μετά την απόκτηση του πλειοψηφικού μεριδίου της DIF Capital Partners, η οποία μάλιστα διαχειρίζεται περίπου 16 δισ. ευρώ

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα