Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2026

CrediaBank – Ευρώπη Holdings: Στρατηγική συναλλαγή με στόχο ένα νέο bancassurance μοντέλο

Δημοσίευση: 27/05/2026

Η KPC Finance ανακοίνωσε ότι ο John Papavasileiou, CEO της ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS S.A. και Partner της KPC Finance, ηγήθηκε της στρατηγικής συναλλαγής μεταξύ της CrediaBank και της ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS S.A., η οποία θα υλοποιηθεί μέσω ανταλλαγής μετοχών και συγχώνευσης με απορρόφηση.

Με βάση τους συμφωνηθέντες όρους, η προκαταρκτική σχέση ανταλλαγής οδηγεί τους μετόχους της CrediaBank να κατέχουν το 90,375% του νέου ενιαίου σχήματος, ενώ οι μέτοχοι της ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS S.A. θα κατέχουν το 9,625%. Αντίστοιχα, οι μέτοχοι της ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS θα λάβουν 1,446 νέες μετοχές της CrediaBank για κάθε μία μετοχή που κατέχουν.

Η συναλλαγή αποκτά ιδιαίτερη σημασία για την ασφαλιστική αγορά, καθώς αναμένεται να στηρίξει την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου μοντέλου bancassurance στον κλάδο των γενικών ασφαλίσεων. Παράλληλα, ενισχύει τη στρατηγική διαφοροποίησης των εσόδων της Τράπεζας, με έμφαση σε πιο σταθερές πηγές προμηθειών και εσόδων από υπηρεσίες.

Η συγκεκριμένη συμφωνία καταγράφεται ως μία από τις σημαντικές επιχειρηματικές κινήσεις που βρίσκονται αυτή την περίοδο σε εξέλιξη στην ελληνική αγορά, συνδυάζοντας τραπεζική δραστηριότητα, ασφαλιστικές εργασίες και συμβουλευτική τεχνογνωσία σε ένα ενιαίο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

δικαστήριο, δικαστική απόφαση, νόμος

Εφετείο Αθηνών: Αποζημίωση 500.000 ευρώ για ιατρικό λάθος στη γέννα – Ο ισχυρισμός κλινικής ότι παιδί με βαριά αναπηρία δεν δικαιούται ηθική βλάβη

Αποζημίωση ύψους 500.000 ευρώ επιδίκασε το Τριμελές Εφετείο Αθηνών σε παιδί που υπέστη καθολική, μόνιμη  αναπηρία κατά τη γέννησή του, απορρίπτοντας παράλληλα τον ισχυρισμό

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»