Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024

Ποιες είναι οι πρώτες κινήσεις που πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος;

Δημοσίευση: 29/11/2022
Ποιες είναι οι πρώτες κινήσεις που πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος;

Το αυτοκίνητο είναι το βασικό και αγαπηµένο µας µέσο µεταφοράς. Η χρήση του διασφαλίζει την οµαλότητα της καθηµερινότητάς µας. Όταν ξαφνικά λόγω ζηµιάς ή ατυχήµατος δεν µπορούµε να το χρησιµοποιήσουµε, τα πράγµατα δυσκολεύουν εξαιρετικά τη µετακίνησή µας, ιδιαίτερα όταν είµαστε εργαζόµενοι ή έχουµε παιδιά.

Τι πρέπει, λοιπόν, να γνωρίζουµε προκειµένου ακόµα και σε ένα ατύχηµα ή µία ζηµιά να διεκπεραιώσουµε όλες τις διαδικασίες πιο άµεσα και πιο εύκολα, αλλά και να µην κινδυνεύσουµε να χάσουµε την αποζηµίωσή µας;

Η πρώτη κίνηση που κάνουμε σε ένα ατύχημα είναι να σταματήσουμε χωρίς να δημιουργήσουμε πρόσθετο κίνδυνο στην κυκλοφορία.

Δεν επιτρέπουμε να γίνει οποιαδήποτε μεταβολή στοιχείων, όπως μετακίνηση οχημάτων, εκτός εάν είναι απαραίτητο για λόγους ασφάλειας ή παρεμπόδισης της κυκλοφορίας.

Καταγράφουμε τα ονόματα, τις διευθύνσεις, τα τηλέφωνα των οδηγών ή των πεζών που εμπλέκονται στο ατύχημα. Επίσης, σημειώνουμε τον αριθμό αυτοκινήτου και τον αριθμό ασφαλιστηρίου του άλλου οδηγού και σε σοβαρά τροχαία ή όταν υπάρχει διαφωνία καλό είναι να καταγράψουμε και στοιχεία μαρτύρων.

Καλούμε τη Φροντίδα Ατυχήματος της ERGO, το τηλέφωνο της οποίας μπορούμε να βρούμε στην πρώτη σελίδα του ασφαλιστηρίου μας, και μεταφέρουμε βασικές πληροφορίες όπως: τον τόπο του ατυχήματος, την περιγραφή του ατυχήματος, την εμπλοκή πεζού ή άλλου οχήματος. Η Φροντίδα Ατυχήματος θα μας προσανατολίσει σωστά ως προς τα επόμενα βήματά.

Εάν υπάρχει τραυματισμός, καλούμε ασθενοφόρο και αστυνομία. Εάν υπάρχει διαφωνία όσον αφορά την υπαιτιότητα στο ατύχημα, καλούμε επίσης την αστυνομία.

Εάν το όχημα φέρει ξένες πινακίδες για να είμαστε διασφαλισμένοι ότι θα αποζημιωθούμε πρέπει: α) να καλέσουμε την τροχαία, β) να καταγράψουμε τον αριθμό κυκλοφορίας του αλλοδαπού οχήματος, τη χώρα προέλευσης, τη μάρκα και τον τύπο του αλλοδαπού αυτοκινήτου, γ) να ζητήσουμε την πράσινη κάρτα και να την φωτογραφίσουμε με το κινητό μας ή να αντιγράψουμε λεπτομερώς τις παραγράφους 3, 4, 5 και 10 της πράσινης κάρτας.

Διαβάστε περισσότερο στο blog της ΕRGO πατώντας εδώ

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Infomax, κοπή Βασιλόπιτας 2024

Infomax: Κοπή Βασιλόπιτας 2024

Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, η Infomax διοργάνωσε μια όμορφη εκδήλωση για την ετήσια κοπή της βασιλόπιτας σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη

Γιάννης Φουρλής

Απεβίωσε ο Γιάννης Φουρλής

Ο χρηματοοικονομικός και ασφαλιστικός κλάδος θρηνεί την απώλεια του Γιάννη Φούρλη, μια διακεκριμένη προσωπικότητα γνωστή για το σημαντικό επιχειρηματικό και

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»