Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Η CHIMAR στο Παραγωγικό Σκασιαρχείο της ΑΖΚ

Δημοσίευση: 10/05/2023
Η CHIMAR στο Παραγωγικό Σκασιαρχείο της ΑΖΚ

Επόμενη στάση του «Παραγωγικού Σκασιαρχείου» από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ) για το τρέχον σχολικό έτος με το Τμήμα Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ, ήταν η CHIMAR HELLAS S.A. στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, μιας κορυφαίας καινοτόμας επιχείρησης που δραστηριοποιείται σε διεθνές επίπεδο στη βιομηχανική παραγωγή συγκολλητικών ουσιών και χημικών προσθέτων τους.   

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η κα. Λήδα Παπατζήκα, στέλεχος της ΑΖΚ, μέσα από μια διαδραστική συζήτηση, εισήγαγε τους μαθητές στις έννοιες της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Στη συνέχεια, μέσω της προβολής εταιρικού βίντεο από τον κ. Κάρολο Μαρκεσίνη, Vice President R&D Department της CHIMAR, αλλά και της εταιρικής παρουσίασης από την κα Μαριάννα Χαρίση, Sales Manager, μαθητές και μαθήτριες ενημερώθηκαν για το αντικείμενο δραστηριοτήτων, όπως και για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί μια τέτοιου βεληνεκούς επιχείρηση με 98% εξαγωγικό χαρακτήρα σε 40+ χώρες.

Υπολογίζεται μάλιστα ότι περισσότερο από το 10% της παγκόσμιας παραγωγής σύνθετης ξυλείας και τουλάχιστον  2  εκατομμύρια τόνοι συγκολλητικών ρητινών παράγονται ετησίως με την τεχνογνωσία και τις υπηρεσίες της CHIMAR.  Όπως σημείωσε η κα Χαρίση “Το βασικό όπλο για την επαγγελματική σταδιοδρομία των νέων είναι η αγγλική γλώσσα.

Η κα Ζωή Νικολαΐδου, Lab Manager ενημέρωσε τους μαθητές σχετικά με τις δραστηριότητες των εργαστηρίων αλλά και με τα θέματα διαπίστευσης μετρήσεων και πιστοποίησης ενώ εκτενής αναφορά έγινε και στις αρμοδιότητες του ΙΤ Τμήματος της εταιρείας.

Τα δύο στελέχη της εταιρείας μίλησαν για τη θέση εργασίας τους και την προσωπική τους διαδρομή, ενώ έλυσαν απορίες μαθητών σχετικά με τις κύριες ειδικότητες που απασχολεί η εταιρεία όπως αυτές του Χημικού, του Χημικού Μηχανικού, του Τεχνολόγου Πετρελαίου και του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού. Όπως επισημάνθηκε “Αναπτύξτε και τα soft skills, όπως είναι η ομαδικότητα και η συνεργασία, δεξιότητες απαραίτητες για την επαγγελματική σας πορεία”. 

Πριν τη λήξη της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση τις εγκαταστάσεις της ΑΖΚ

Η CHIMAR στο Παραγωγικό Σκασιαρχείο της ΑΖΚ

CHIMAR HELLAS Α.E. αποτελεί καινοτόμο επιχείρηση που δραστηριοποιείται σε διεθνές επίπεδο στη βιομηχανική έρευνα, ανάπτυξη και εκμετάλλευση ανταγωνιστικής τεχνολογίας για την βιομηχανική παραγωγή συγκολλητικών ουσιών και χημικών προσθέτων τους. Αυτά τα χημικά προϊόντα εφαρμόζονται στη βιομηχανική παραγωγή σύνθετης ξυλείας (MDF, νοβοπάν, OSB, κοντραπλακέ, χαρτιά εμποτισμού κτλ).

Τα προϊόντα σύνθετης ξυλείας χρησιμοποιούνται ευρέως στην επιπλοποιία και την οικοδομική αντικαθιστώντας το δαπανηρότερο και σπανιότερο φυσικό ξύλο. Η τεχνολογία της CHIMAR είναι κατοχυρωμένη διεθνώς με περισσότερες από 20 οικογένειες πατεντών, εμπορικά σήματα και εμπορικά μυστικά-τεχνογνωσία. Με την παραχώρηση δικαιωμάτων χρήσης (licensing) τόσο η τεχνογνωσία όσο και οι υπηρεσίες της εταιρείας έχουν χρησιμοποιηθεί σε πάνω από 100 εργοστάσια, σε 40 και πλέον χώρες του κόσμου μέχρι σήμερα.

Σκοπός του προγράμματος “Παραγωγικό Σκασιαρχείο”, το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι να συμβάλει στην ενημέρωση των μαθητών σε θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης, επιλογής και σχεδιασμού σταδιοδρομίας μέσα από την επαφή με την επιχειρηματική καινοτομία και την καινοτομική παραγωγική διαδικασία.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»