Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Συνάντηση Κωστή Χατζηδάκη με την Claudia Buch (ΕΚΤ)

Δημοσίευση: 12/01/2024
Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης συναντήθηκε χθες 11/1/2024 με την Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (SSM), Claudia Buch και τον Πρόεδρο του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης (SRB), Dominique Laboureix, οι οποίοι πραγματοποιούν διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα. 

Η ζήτηση επικεντρώθηκε στην κατάσταση και τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση για την στήριξη της ευρωστίας του τραπεζικού τομέα και την ενίσχυση του ανταγωνισμού εντός αυτού. Ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να  συνεχίσει  στο δρόμο της οικονομικής αξιοπιστίας και των μεταρρυθμίσεων, ώστε η Ελλάδα να συνεχίσει να εκπλήσσει θετικά, τόσο εντός όσο και εκτός χώρας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, από πλευράς Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών η Γενική Γραμματέας Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Θεώνη Αλαμπάση και ο Προέδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Μιχάλης Αργυρού, ενώ από πλευράς της Τράπεζας  της Ελλάδος η Υποδιοικήτρια, Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, ο Γενικός Διευθυντής Προληπτικής Εποπτείας και Εξυγίανσης, Ιωάννης Τσικριπής και ο Διευθυντής Εξυγίανσης Πιστωτικών Ιδρυμάτων, Βασίλειος Σπηλιωτόπουλος.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης: Όλες οι εξελίξεις για την πράσινη κάρτα και της διεθνή ασφάλιση αυτοκινήτων

Με μεγάλη επιτυχία το  Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης πραγματοποίησε στις 4 Απριλίου ενημερωτική συνάντηση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Σύστημα της Διεθνούς Ασφάλισης

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»