Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Χ. Θεοχάρης – 36th Thessaloniki Insurance Conference: “Για πρώτη φορά η κυβέρνηση ασχολήθηκε με θέματα ταμπού για να ενισχύσει την ασφαλιστική συνείδηση”

Δημοσίευση: 23/02/2024
Χάρης Θεοχάρης, 36th Thessaloniki Insurance Conference

Για τα “ταμπού” της ασφάλισης και τα βήματα που έλαβε η κυβέρνηση προκειμένου να ενισχύσει το έργο της ιδιωτικής ασφάλισης μίλησε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χάρης Θεοχάρης στο 36th Thessaloniki Insurance Conference, δηλώνοντας την άμεση στήριξη του κράτους στον ασφαλιστικό κλάδο. 

Καθώς η κλιματική αλλαγή μετασχηματίζει τα δεδομένα της σύγχρονης κοινωνίας τόσο στο οικονομικό επίπεδο αλλά και ευρύτερα, το ζήτημα της ασφάλισης γίνεται πιο επίκαιρο από ποτέ. Η κλιματική κρίση αλλάζει τα δεδομένα, μας μετατρέπει όλους σε ευάλωτος και αναγκάζει πολίτες και πολιτεία να ξανασκεφτούν τα ζητήματα της ασφάλισης”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης μέσω της ομιλίας του στα πλαίσια του 36th Thessaloniki Insurance Conference, υπογραμμίζοντας την αξία της συμπόρευσης του κράτους με την ιδιωτική ασφάλιση. 

Ταυτόχρονα ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε σε μια σειρά εργαλείων που για πρώτη φορά “έβαλε στη φαρέτρα της” η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, εργαλεία τα οποία “πολιτικά μιλώντας ήταν ταμπού”, προκειμένου να θωρακιστούν επιχειρήσεις και νοικοκυριά έναντι των επιπτώσεων των φυσικών καταστροφών.

Για την ασφάλιση επιχειρήσεων και κατοικιών

Στην ομιλία του ο ίδιος μίλησε για το πρώτο βήμα το οποίο υπήρξε η υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων “διότι προφανώς η οικονομική δραστηριότητα από τις επιχειρήσεις πρέπει να επανεκκινηθεί γρήγορα”, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

Παράλληλα η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ασφάλιση κατοικιών καθώς “η στέγη είναι ένας βασικός παράγοντας ασφαλείας των πολιτών και πρέπει να αποκαθίσταται”. Υπό αυτή την σκοπιά, η κυβέρνηση έδωσε “γενναίο” κίνητρο, όπως δήλωσε ο κ. Θεoχάρης, με την μορφή έκπτωσης 10% στον ΕΝΦΙΑ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που ασφαλίζονται και για τους τρεις κινδύνους φυσικών καταστροφών (σεισμός, πυρκαγιά, πλημμύρα).

Για τα ανασφάλιστα οχήματα

Ταυτόχρονα, ο κ. Θεoχάρης αναφέρθηκε και σε ένα άλλο μείζον θέμα, αυτό των ανασφάλιστων οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους της χώρας μας. Ο κ. Θεοχάρης δήλωσε πως μέσα στο επόμενο διάστημα θα μπει σε εφαρμογή η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τον αποτελεσματικό έλεγχο των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία σε περίπτωση ατυχήματος δημιουργούν πρόβλημα και στον ανασφάλιστο οδηγό αλλά και στον άτυχο που ενεπλάκει.

“Και από τις δύο μεριές της εξίσωσης έχουμε έλλειμμα, και αυτό το έλλειμμα είμαστε αποφασισμένοι να το εξαλείψουμε μέσω του αποτελεσματικού και μαζικού ελέγχου για τα ανασφάλιστα οχήματα”, επεσήμανε. 

Τέλος, ο κ. Θεoχάρης υπογράμμισε την θέση που έχει λάβει η κυβέρνηση με τις πρωτοβουλίες της, προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να ωριμάσει η ασφαλιστική συνείδηση στη χώρα μας.

“Με όλες αυτές τις δράσεις μπορείτε να είστε σίγουροι πως εμείς θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείτε την ομιλία του κ. Θεοχάρη στο 36th Thessaloniki Insurance Conference:

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»