Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

Bupa Global: Για ποιο λόγο αποφάσισε να διακόψει τα προγράμματα ταξιδιωτικής ασφάλισης;

Δημοσίευση: 14/06/2021
Bupa Global
Bupa Global

Σαν βόμβα έσκασε την προηγούμενη εβδομάδα η είδηση ότι ο ασφαλιστικός κολοσσός Bupa εγκαταλείπει τον κλάδο της ταξιδιωτικής ασφάλισης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, ο όμιλος περιορίζει το εύρος των δραστηριοτήτων του καθώς σκοπεύει να εστιάσει στο κλάδο της διεθνούς ιδιωτικής ιατρικής ασφάλισης.

Ο CEO της εταιρίας Σέλντον Κέντον και ο Γενικός της Διευθυντής, Κόνορ Χίρι, διευκρινίζουν σε κοινή τους δήλωση, ότι η απόφαση αυτή προέκυψε μέσα από μία διαδικασία στρατηγικής επισκόπησης των επιχειρηματικών στόχων και δράσεων του ομίλου.

Όπως επισημαίνουν τα στελέχη της Bupa: «H μακροπρόθεσμη στρατηγική της Bupa Global παραμένει επικεντρωμένη στην ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου μας στο κομμάτι της Διεθνούς Ιδιωτικής Ιατρικής Ασφάλισης (IPMI), όπου πιστεύουμε ότι μπορούμε να προσθέσουμε μεγαλύτερη αξία», διευκρινίζοντας ότι στόχος της εταιρίας είναι να επικεντρώσει τις προσπάθειες και τους πόρους της στην ενίσχυση της παρουσίας της στην αγορά της ιατρικής ασφάλισης.

Υπενθυμίζεται ότι από τη 1η Ιουλίου 2021 σταματούν οι νέες πωλήσεις:

  • Μεμονωμένων Ταξιδιωτικών Συμβολαίων (single trips)
  • Ετησίων Ταξιδιωτικών Συμβολαίων (annual travel policies)
  • Εταιρικών Συμβολαίων (business travel policies)

Επιπλέον, από το Σεπτέμβριο του 2021 δε θα ανανεώνονται τα ταξιδιωτικά προγράμματα των υφιστάμενων πελατών.

Τα στελέχη της εταιρίας υπογραμμίζουν ότι οι πελάτες τους οποίους αφορά η εν λόγω απόφαση θα ενημερωθούν τουλάχιστον ένα μήνα πριν από την ανανέωση του συμβολαίου τους για την νέα πολιτική της εταιρίας, ενώ ο όμιλος θα παρέχει στους πελάτες τους και συμβουλευτική κάλυψη για την επιλογή αντίστοιχων ασφαλιστικών πακέτων. Στην ανακοίνωσή της η εταιρία καθησυχάζει το κοινό ότι η απόφαση αυτή δεν επηρεάζει τα προϊόντα της στο κλάδο της ιδιωτικής ιατρικής ασφάλισης.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»