Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Bank of America: Το Solana μπορεί να γίνει η “Visa των κρυπτονομισμάτων”

Δημοσίευση: 14/01/2022

Με το αριστερό ξεκίνησε το 2022 για την αγορά των κρυπτονομισμάτων, καθώς ήδη από την πρώτη κιόλας εβδομάδα του νέου έτους καταγράφηκε η μεγαλύτερη πτώση σε εβδομαδιαία βάση από τον Δεκέμβριο, με την κεφαλαιοποίησή τους να καταρρέει.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα, το Bitcoin έχει ενισχυθεί κατά 3% τη στιγμή που ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του, το Ethereum σημειώνει “άλμα” της τάξης του 5,3%. Ακόμα καλύτερες επιδόσεις σημειώνουν το Binance Coin, το οποίο κερδίζει κοντά στο 10%. Εντυπωσιακή είναι η άνοδος του Cardano  το οποίο ενισχύθηκε κατά 16%, ενώ τα κέρδη του Solana υπερβαίνουν το 10%.Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, φαίνεται ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων έχει αρχίσει να σταθεροποιείται -αν όχι να ενισχύεται-, γεγονός που αναθερμαίνει το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Την ίδια στιγμή η Bank of America (BofA) τοποθετείται δημόσια για την αγορά των cryptos, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι έχει ξεχωρίσει ένα κρυπτονόμισμα που θα μπορούσε χαρακτηρίζοντάς το ως το νέο big thing στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Σε πρόσφατη δήλωσή του, ο αναλυτής της (BofA) Alkesh Shah εκτίμησε πως το Solana θα μπορούσε να γίνει η “Visa των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων“.

Η ιδιότητά του να προσφέρει υψηλή απόδοση, με χαμηλές χρεώσεις, και συγχρόνως να είναι εύχρηστο διαμορφώνει ένα βελτιστοποιημένο blockchain για καταναλωτική χρήση, όπως: μικροπληρωμές, DeFi, NFTs, αποκεντρωμένα δίκτυα (Web3) και gaming“, επισήμανε ο Shah.

Ο αναλυτής της BofA επισήμανε πως το blockchain του Solana φιλοξενεί περισσότερα από 400 αποκεντρωμένα projects.

Εκτός αυτού, το Solana μπορεί να υπερηφανεύεται για την ταχύτητα του δικτύου του. Όπως τόνισε ο Shah, “το Solana είναι ικανό να επεξεργάζεται 65.000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο, με μέση προμήθεια στα 0,00025 δολάρια, ενώ η διαδικασία παραμένει σχετικά αποκεντρωμένη και ασφαλής”.

Όμως το ευρύ φάσμα εφαρμογών και οι κορυφαίες στον κλάδο ταχύτητες συναλλαγών έχουν το αντιστάθμισμά τους.

To Solana δίνει έμφαση στην κλιμακωσιμότητα, αλλά ένα σχετικά λιγότερο αποκεντρωμένο και ασφαλές blockchain έχει συμβιβασμούς, που αποτυπώνονται σε διάφορα προβλήματα απόδοσης του δικτύου εξ ορισμού… Το Ethereum εστιάζει στην αποκέντρωση και στην ασφάλεια, σε βάρος όμως της κλιμακωσιμότητας, η οποία έχει οδηγήσει το δίκτυο σε περιόδους “συμφόρησης”, ενώ κατά καιρούς το κόστος της συναλλαγής ήταν υψηλότερο από την ίδια τη συναλλαγή“, πρόσθεσε ο αναλυτής.

Το Solana κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2020 ως ένα αποκεντρωμένο blockchain που μπορεί να φιλοξενήσει αποκεντρωμένες εφαρμογές υψηλής κλιμακωσιμότητας. Σήμερα συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα, έχοντας διεκπεραιώσει συναλλαγές άνω των 50 δισ. δολαρίων, ενώ έχει 5,7 εκατομμύρια NFTs, σύμφωνα με τον Alkesh Shah.

Το Solana συγκρίνεται συχνά με το Εthereum επειδή και τα δύο υποστηρίζουν “έξυπνα συμβόλαια“, που αποτελούν το βασικό δομικό στοιχείο αποκεντρωμένων εφαρμογών, όπως τραπεζικά ιδρύματα που συνδέονται με την τεχνολογία blockchain και NFTs.

Το 2021, το Solana προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επενδυτών και η τιμή του εκτοξεύτηκε σημειώνοντας εντυπωσιακή άνοδο της τάξης του 4.000%. Παρόλα αυτά, το μέγεθός του υπολείπεται σημαντικά σε σύγκριση με το Ethereum. Η κεφαλαιοποίηση του Solana αποτιμάται στα 47 δισ. δολάρια, κάτι παραπάνω από το 1/10 της κεφαλαιοποίησης του Ethereum.

Ο αναλυτής της BofA τονίζει ότι αυτό το χάσμα στην αποτίμηση θα ευνοήσει στο μέλλον το Solana, υπογραμμίζοντας ότι οι τεράστιες δυνατότητές του κρυπτονομίσματος ακόμη δεν έχουν ενσωματωθεί πλήρως στην αξία του. Το γεγονός αυτό δίνει στο Solana μεγάλο ζωτικό περιθώριο ανάπτυξης, αφού μπορεί να διεκδικήσει -και να αποσπάσει- μερίδιο της αγοράς από το Ethereum και τα άλλα μεγάλα κρυπτονομίσματα.

Με πληροφορίες από capital.gr

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»