Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

Αύξηση 19,8% στον κλάδο Γενικής Αστικής Ευθύνης το 2021 – Οι επαγγελματίες αναγνωρίζουν τη σημασία της ασφαλιστικής κάλυψης των ευθυνών τους

Δημοσίευση: 06/07/2022

Με συνεχή ανάπτυξη εξελίσσεται ο κλάδος Γενικής Αστικής Ευθύνης όπως αποδεικνύεται από τη σχετική έρευνα την οποία πραγματοποίησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Αυξήθηκε κατά 19,8% το πλήθος συμβολαίων του κλάδου το 2021 σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Παράλληλα, η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων του συγκεκριμένου κλάδου σημείωσε αύξηση 18,9% έναντι του 2020, και εκτιμάται σε € 123,9 εκατ.

Για τα συγκεκριμένα συμβόλαια η αρχική εκτίμηση των αποζημιώσεων από τις Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις ξεπερνά τα € 19 εκατ. επί συνόλου 6.115 ζημιών που δηλώθηκαν, ποσό το οποίο αναμένεται να πολλαπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια σύμφωνα με τις εύλογες προβλέψεις για την εξέλιξη τόσο των αποζημιώσεων όσο και του πλήθους των ζημιών.

Σχετικά με την κατανομή του πλήθους των ασφαλιστήριων συμβολαίων Αστικής Ευθύνης, το 52,4% αφορούσε την κάλυψη της γενικής αστικής ευθύνης (ξενοδόχων, κατασκευαστών, βιομηχανικών κινδύνων κ.ά.), το 28,1% την κάλυψη της επαγγελματικής ευθύνης (ιατρών, μηχανικών, δικηγόρων, διαμεσολαβούντων, λογιστών κ.ά.), το 14,5% την εργοδοτική ευθύνη και το 5% λοιπές καλύψεις.

Η σχετική έρευνα της ΕΑΕΕ είναι διαθέσιμη εδώ.

Δείτε εδώ το infographic με τα βασικά σημεία της έρευνας.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης, ο κ. G. Zorgno, Πρόεδρος της Επιτροπής Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών της ΕΑΕΕ ανέφερε : «Από το 2017 έως και το 2021 η παραγωγή του κλάδου Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης κινείται ανοδικά, γεγονός που αποδεικνύει πως όλο και περισσότεροι επαγγελματίες αναγνωρίζουν τη σημασία της ασφαλιστικής κάλυψης των ευθυνών τους. Το γεγονός αυτό είναι αδιαμφισβήτητα θετικό για την πορεία του κλάδου. Παραμένει, βέβαια, αρκετός δρόμος να διανύσουμε καθώς παραμένει μεγάλο κενό προστασίας σε πολλές επαγγελματικές κατηγορίες, οι οποίες θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούν και να κατανοήσουν αφενός τις ευθύνες που απορρέουν από την άσκηση των εργασιών τους και το πώς προστατεύονται από την Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης αφετέρου.».

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»