Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Αυξημένη η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων το πρώτο 8μηνο του 2022! Πτώση στις Ασφαλίσεις Ζωής

Δημοσίευση: 18/10/2022

Μικρή αύξηση καταγράφει η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων το πρώτο 8μηνο του 2022, σημειώνοντας αύξηση κατά 0,7% σε σχέση με πέρσι.

Ο Κλάδος κατά Ζημιών συνεχίζει την ανοδική του πορεία, καταγράφοντας αύξηση κατά 5,7% με την παραγωγή των ασφαλίσεων κατά ζημιών να αγγίζει τα €1,6 δισ., ισοσταθμίζοντας τις απώλειες από τον κλάδο των Ασφαλίσεων Ζωής, στον οποίον σημειώθηκε πτώση της τάξης του 4,8% με παραγωγή €1,3 εκατ. σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της ΕΑΕΕ.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία για τον μήνα Αύγουστο, η συνολική παραγωγή διαμορφώθηκε στα €306 εκατ., καταγράφοντας μείωση κατά 0,9%. Ειδικότερα, οι Ασφαλίσεις κατά Ζημιών εμφανίζονται μειωμένες κατά 2,5% με €174 εκατ., τη στιγμή που οι Ασφαλίσεις Ζωής αυξήθηκαν κατά 1,3% με συνολικά ασφάλιστρα €132 εκατ.

Αυξημένη η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων το πρώτο 8μηνο του 2022! Πτώση στις Ασφαλίσεις Ζωής

Στην έρευνα της ΕΑΕΕ συμμετείχαν 52 ασφαλιστικές επιχειρήσεις οι οποίες συγκέντρωσαν το 94,5% της παραγωγής ασφαλίστρων στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών και το 99,9% των ασφαλίσεων Ζωής, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία του προηγουμένου έτους. Από τις ανωτέρω επιχειρήσεις, οι 45 δραστηριοποιήθηκαν στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών και 17 στις ασφαλίσεις Ζωής.

Αναλυτικά η έρευνα της ΕΑΕΕ εδώ.

Δείτε παρακάτω το σχετικό infographic της έρευνας:

ΕΑΕΕ: Με συν και πλην η παραγωγή ασφαλίστρων το 8μηνο 2022

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

OXI του προέδρου του ΕΕΘ Μιχάλη Ζορπίδη σε πρόσκληση του ΕΒΕΘ για υποδοχή επιχειρηματικής αποστολής απο την Β. Μακεδονία!

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο ενημερώνει πως ο πρόεδρος του κ. Μιχάλης Ζορπίδης απάντησε αρνητικά σε πρόσκληση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»