Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024

Αυξημένα έσοδα και 3,2 δις λειτουργικά κέρδη για τον όμιλο Allianz το 1ο τρίμηνο

Δημοσίευση: 16/05/2022
Allianz: Aποτελέσματα ρεκόρ σε έσοδα και λειτουργικά κέρδη το 2022
Oliver Bäte, CEO Allianz SE

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησε το 2022 για τον γερμανικό όμιλο Allianz, με τα συνολικά του έσοδα να αγγίζουν τα €44 δισεκατομμύρια το πρώτο τρίμηνο του 2022, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 6,2% σε σύγκριση με το 2021.

Τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου έφτασαν τα €3,2 δισεκατομμύρια το 1ο τρίμηνο του 2022, παρουσιάζοντας μια μικρή μείωση ύψους 2,9% εξαιτίας του τετραπλασιασμού των απαιτήσεων που προέκυψαν από φυσικές καταστροφές. Σύμφωνα με τη δημοσίευση του ομίλου, ο στόχος που εξετάζετε όσο αφορά τα λειτουργικά κέρδη του έτους είναι μεταξύ €12,4 και €14,4 δισεκατομμυρίων.

Ο Oliver Bäte, Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz SE, σε δηλώσεις του τονίζει ότι: «Τα αποτελέσματα αυτού του τριμήνου δείχνουν ότι ο όμιλος μπορεί να αντέξει σημαντικές γεωπολιτικές και οικονομικές πιέσεις», υπογραμμίζοντας ότι «Η Allianz έχει λάβει σημαντικές αποφάσεις ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία».

«Δουλέψαμε σκληρά για να επιτύχουμε δίκαιους διακανονισμούς με τους επενδυτές της Structured Alpha στις ΗΠΑ και να βρεθεί μία τελική λύση», τονίζει στο λόγο του.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»