Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

Τα μάτια σας ανοιχτά – Τα 4+1 tricks που “έρχονται” με την ασφάλιση αυτοκινήτου

Δημοσίευση: 25/09/2023
ασφάλιση αυτοκινήτου

Η ασφάλιση αυτοκινήτου είναι μία από τις βασικές καλύψεις τις οποίες ο κάθε οδηγός είναι απαραίτητο να διαθέτει. Ένα μείζον πρόβλημα στην χώρα μας που πολλές φορές υποβαθμίζεται από τους Έλληνες οδηγούς είναι η αυξανόμενη τάση των τροχαίων -μικρών ή μεγάλων- και η συνειδητή επιλογή μερικών να μην ασφαλίζουν το όχημά τους.

Σύμφωνα μάλιστα με τα τελευταία στοιχεία που είναι διαθέσιμα από την ΕΛ.ΑΣ το διάστημα 17 έως 23 Σεπτεμβρίου διενεργήθηκαν 118.380 τροχονομικοί έλεγχοι από τους οποίους προέκυψαν 447 παραβάσεις για ανασφάλιστα οχήματα.

Και γιατί έχει σημασία να ασφαλίσω το όχημά μου;

Ένα αυτοκίνητο δεν αποτελεί μονάχα ένα μέσο μεταφοράς ή ένα περιουσιακό στοιχείο. Σκεφτείτε μονάχα τις αναμνήσεις σε αυτό το όχημα, τα ταξίδια και τις εκδρομές καθώς επίσης και την διευκόλυνση του σας παρέχει καθημερινά. Είναι εύκολα αντιληπτό πως η απώλειά του ή ακόμα και μία ενδεχόμενη ζημιά μπορεί να αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα όχι μόνο στον προσωπικό σας προϋπολογισμό αλλά και στην καθημερινότητά σας.

Παράλληλα, να λέμε πάλι καλά αν απλώς κατά την ανάμειξη σε κάποιο τροχαίο προκληθεί μόνο ζημιά στο όχημά σας. Μπορεί να σκέφτεστε “α κινδυνολογίες” αλλά ως οδηγός να θυμάστε, είστε υπεύθυνος για τις ζωές όλων των επιβατών.

Ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο δεν καλύπτει μονάχα υλικές ζημιές αλλά επίσης και πιθανούς τραυματισμούς στα εμπλεκόμενα μέρη. Δεν είναι μονάχα για να σας εξασφαλίσει την οικονομική ακεραιότητα σε περίπτωση ατυχήματος, αλλά ανάλογα και με τις παρεχόμενες καλύψεις και το είδος του τραυματισμού, να σας εξασφαλίσει την φροντίδα που θα χρειαστείτε εσείς ή οι εμπλεκόμενοι.

Ωστόσο το ύψος των ασφαλίστρων και οι δυνατότητες προαιρετικών καλύψεων ποικίλλουν ανάλογα το όχημα και την κατάστασή του.

Ας δούμε ωστόσο κάποιες συμβουλές τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ώστε να διατηρήσετε το όχημά σας όσο το δυνατόν πιο προστατευμένο:

  1. Ασφαλής Στάθμευση: Επιλέγοντας μία ασφαλή τοποθεσία για το αυτοκίνητό σας, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο κλοπής και ζημιάς. Είναι προφανές το ότι όσο πιο εκτεθειμένο είναι το όχημά σας, τόσο να αυξάνεται και ο κίνδυνος.
  2. Συστήματα Ασφαλείας: Σκεφτείτε να εγκαταστήστε συστήματα ασφαλείας, όπως συναγερμό, και GPS για να παρακολουθείτε την τοποθεσία του αυτοκινήτου σας.
  3. Συντήρηση: Η τακτική συντήρηση του αυτοκινήτου είναι απαραίτητη για να αποφύγετε προβλήματα και ζημιές. Αυτό ποικίλει βέβαια ανάλογα το μοντέλο, τον κατασκευαστή, τη χρονολογία, την κατάσταση του οχήματος και πολλά άλλα. Μην περιμένετε μόνο τα ΚΤΕΟ…
  4. Προστασία από Κλοπή: Χρησιμοποιήστε κλειδαριές τιμονιού και άλλες μεθόδους ασφάλειας. Είναι κάποια μικρά gadgets που μπορούν να κάνουν όλη την διαφορά!
  5. Ενημερωθείτε σχετικά με τα ασφαλιστικά συμβόλαια και συμβουλευτείτε έναν ασφαλιστικό διαμεσολαβητή: Ίσως η πιο χρήσιμη συμβουλή που μπορούμε να σας δώσουμε είναι να συμβουλεύεστε πάντα έναν ασφαλιστικό διαμεσολαβητή για να σας βοηθήσει να βρείτε το κατάλληλο για εσάς ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Υπάρχουν μυριάδες ασφαλιστικών προγραμμάτων και παρεχόμενων καλύψεων στα οποία μπορεί να σας καθοδηγήσει μόνο ο ασφαλιστικός σας διαμεσολαβητής. Έτσι, θα είσαστε σίγουροι ότι δεν θα έχετε “παραλείψει τα ψιλά γράμματα”, και θα έχετε την μεγαλύτερη ασφαλιστική κάλυψη για σας και την οικογένειά σας.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»