Κυριακή, 4 Ιουνίου 2023

Atradius Hellas: Αύξηση παραγωγής τάξης 21,4%, για το 2022

Γεράσιμος Τζέης Atradius Hellas

Αύξηση παραγωγής της τάξης του 21,4% σημείωσε η Atradius Hellas για το 2022, έναντι του 2021, κατέχοντας συνολικό μερίδιο 47,09% και διατηρώντας την θέση του market leader.

Κατά το περσινό δωδεκάμηνο η εταιρεία πέτυχε χαμηλό τεχνικό δείκτη ζημιών (Loss Ratio), μικρότερο του 35%, με τον δείκτη Combined Ratio (ζημιές συν έξοδα κτήσεις – λειτουργίας / παραγωγή) να διαμορφώνεται σε 70%, εξασφαλίζοντας μια ακόμη κερδοφόρο χρήση.

Στις θετικές επιδόσεις του 2022 προστίθεται επίσης η υψηλή διατηρησιμότητα των πελατών που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο της Atradius Hellas. Ο σχετικός δείκτης ξεπέρασε το 97%, ποσοστό ενδεικτικό της υψηλής πιστότητας των ασφαλισμένων στην εταιρεία, καθώς και του γεγονότος ότι το χαρτοφυλάκιο του 2021 αποτέλεσε μία στέρεη βάση ανάπτυξης της ασφαλιστικής για το 2022.

Ο κ. Γεράσιμος Τζέης, διευθύνων σύμβουλος της Atradius Hellas σχολιάζοντας τα ανωτέρω αποτελέσματα δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης της εταιρείας σε συνδυασμό με τη σχεδόν απόλυτη διατηρησιμότητα του χαρτοφυλακίου της, δείχνουν αφενός τη θετική αποδοχή που έχουν οι παρεχόμενες υπηρεσίες της από το ασφαλιζόμενο κοινό, αλλά και τη σαφώς μεγαλύτερη διείσδυση που αποκτούν χρόνο με το χρόνο οι ασφαλίσεις πιστώσεων στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα». 

Ακόμη δήλωσε πως, «σε μία περίοδο μεγάλης μεταβλητότητας στο επιχειρηματικό κλίμα, στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, λόγω κυρίως της ρωσο-ουκρανικής κρίσης και των προβλημάτων που προκάλεσε -με βασικότερα την ενεργειακή ακρίβεια, τον υψηλό πληθωρισμό και τα την αύξηση των επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών- οι ασφαλίσεις πιστώσεων αποτελούν το πλέον ενδεδειγμένο εργαλείο διασφάλισης της αναγκαίας ρευστότητας για τις επιχειρήσεις. Η Atradius Hellas συνεχίζει και φέτος την αναπτυξιακή της πορεία, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις της αγοράς, δίδοντας έμφαση στον εκσυγχρονισμό των εργαλείων αξιολόγησης των συναλλακτικών κινδύνων και της πιστοληπτικής ικανότητας των επιχειρήσεων».

Διαβάστε Ακόμα

Ανάλυσέ το, Νικολάκος 05 Ιουνίου

Μη χάσετε την εκπομπή “Ανάλυσέ το” αυτή τη Δευτέρα στις 18:00! | Σύγκρουση Ε.Ι.Χ. με Ε.Ι.Χ. εντός διασταύρωσης με περιορισμένη ορατότητα χωρίς σήμανση

Μη χάσετε την εκπομπή Ανάλυσέ το, με παρουσιαστή τον κ. Χρύσανθο Νικολάκο, Μεσίτη Ασφαλίσεων-Πραγματογνώμονα Μηχανικό της Prooptiki Insurance Brokers, ζωντανά τη Δευτέρα 5 Ιουνίου στις