Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Ο σύμμαχος των παιδιών είναι ο αθλητισμός & των γονιών η ΜΙΝΕΤΤΑ!

Δημοσίευση: 18/05/2023
αθλητισμός, ΜΙΝΕΤΤΑ

Είναι ευρέως γνωστό ότι ο αθλητισμός για τα παιδιά μπορεί να επιφέρει πολλά οφέλη με πρώτα και κυριότερα από αυτά, την κοινωνικοποίηση όπως επίσης και την κατάλληλη φυσική κατάσταση. Υπό αυτά τα δεδομένα, ο αθλητισμός αποτελεί έναν κυρίαρχο σύμμαχο στη ζωή των παιδιών προσφέροντας μία πληθώρα πλεονεκτημάτων!

Όπως τονίζουν οι ειδικοί, καλό είναι τα παιδιά να εντάσσονται στο κλίμα του αθλητισμού ήδη από μικρή ηλικία, 6 – 7 χρονών. Τα παιδιά σε τέτοιες ηλικίες διαθέτουν απύθμενες αποθήκες ενέργειας. Είναι άκρως σημαντικό, αυτή η ενέργεια να διοχετεύεται σε κάτι το οποίο τους αρέσει και τους βοηθά στην σωστή ψυχική και σωματική ανάπτυξη. Όλοι άλλωστε νοσταλγούμε τις ημέρες όπου τρέχαμε παίζαμε, και αν πέφταμε και λιγάκι…δεν πειράζει.

Ο αθλητισμός αποτελεί για τα παιδιά μία διαφυγή από την βαρετή – κατά τ’ άλλα – πραγματικότητα. Ταυτόχρονα με τη συμμετοχή τους σε ένα άθλημα που τους αρέσει αυξάνεται η αυτοπεποίθησή και η αυτοεκτίμησή τους καθώς νιώθουν πως προσπαθώντας, τα πάντα είναι δυνατά! Και αυτό άλλωστε θέλει να περάσει κάθε γονιός στο παιδί του.

Όπως είναι φυσικό, τα παιδιά που αθλούνται ενισχύουν την φυσική τους κατάσταση όπως επίσης και την άμυνα του οργανισμού τους απέναντι σε ασθένειες. Επίσης, αναπτύσσοντας καλές συνήθειες, είναι πολύ πιο πιθανό μεγαλώνοντας να πέσουν στην “παγίδα” κακών πρακτικών, όπως είναι το κάπνισμα, ναρκωτικές ουσίες, υπερβολική χρήση του αλκοόλ κ.τ.λ.

Ο σύμμαχος των παιδιών είναι ο αθλητισμός & των γονιών η ΜΙΝΕΤΤΑ!

Μέσα από ένα ομαδικό άθλημα μάλιστα, τονίζεται η αξία της επικοινωνίας, της κοινωνικοποίησης, της ευγενούς άμιλλας και της συνεργασίας. Παράλληλα καθώς στα αθλήματα όπως και στη ζωή δεν υπάρχουν μόνο νίκες αλλά και ήττες, οι μικροί μας φίλοι μαθαίνουν να αποδέχονται και να διαχειρίζονται τις ήττες τους, ενώ ταυτόχρονα αποκτούν κίνητρο για να εξελίσσονται.

Και όπως είπαμε και πριν, και να πέσουμε καμιά φορά δεν πειράζει!

Για τους γονείς των μαθητών δίπλα πάντα βρίσκεται η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική. Για ότι και αν πάθει το παιδί κατά τη διάρκεια του αγώνα, η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική παρέχει ολοκληρωμένα προγράμματα ομαδικής ασφάλισης μικρών αθλητών αλλά και μαθητών.

Ο μικρός μας αθλητής έτσι λαμβάνει την φροντίδα που χρειάζεται, και οι γονείς μπορούν να μείνουν ήσυχοι για παν ενδεχόμενο. Γιατί υγεία πάνω απ’ όλα!

Για να μάθετε περισσότερα για τα προγράμματα αθλητών και μαθητών της ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστικής, πατήστε εδώ.

Ο σύμμαχος των παιδιών είναι ο αθλητισμός & των γονιών η ΜΙΝΕΤΤΑ!

 

 

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ομαδικών ασφαλίσεων και αξιολόγησης εταιρικών κινδύνων από το ΕΙΑΣ

Οι Ομαδικές Ασφαλίσεις αποτελούν εξαιρετικά ανερχόμενο Κλάδο Ασφαλιστικής Δραστηριότητας και συνιστούν έναν εκ των πλέον νευραλγικών «μοχλών» ανάπτυξης των εργασιών

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»