Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024

Οι οδηγοί καλούνται να πληρώσουν +20% στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου τους στις ΗΠΑ

Δημοσίευση: 15/01/2024
ασφάλιση αυτοκινήτου, ΗΠΑ, ασφάλιστρα

Αυξημένα κόστη στην ασφάλιση αυτοκινήτων αντιμετωπίζουν οι οδηγοί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής τα τελευταία 2 χρόνια, με τα ασφάλιστρα να έχουν αυξηθεί πέρα του 20%.

Ταυτόχρονα, οι τιμές των μεταχειρισμένων οχημάτων και φορτηγών έχουν σημειώσει ύφεση σε σχέση με αυτών των προηγούμενων 2 χρόνων. Ωστόσο και έπειτα από πτώση το 2023 οι τιμές των μεταχειρισμένων παραμένουν αυξημένες κατά 38% από την έναρξη της πανδημίας.

Αντίθετα με τις προβλέψεις των οικονομολόγων για περαιτέρω πτώση των τιμών, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή του Δεκέμβρη του 2023 έδειξε άνοδο στο κόστος των μεταχειρισμένων οχημάτων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Γιατί αυξήθηκαν τα ασφάλιστρα;

Όπως δήλωσαν αναλυτές του Bloomberg Intelligence τα ποσοστά ασφάλισης αυτοκινήτων έχουν αυξηθεί λόγω του υψηλότερου κόστους ανταλλακτικών και επισκευών. Παράλληλα η αιφνιδιαστική μηνιαία αύξηση του κόστους των μεταχειρισμένων οχημάτων συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στους βασικούς παράγοντες επιτάχυνσης του συνολικού ρυθμού μεταβολής του πληθωρισμού, γεγονός που αποδεικνύει πως οι τιμές ακόμα δεν βρήκαν “ταβάνι”.

Τον Δεκέμβριο, οι τιμές στην ασφάλιση αυτοκινήτου στις ΗΠΑ σημείωσαν δραματική αύξηση της τάξης του 20,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η άνοδος αυτή αποτελεί το μεγαλύτερο άλμα από το 1976 σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»