Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Στα 1τρισ. δολάρια ανέρχεται το ασφαλιστικό κενό κάλυψης των συντάξεων σύμφωνα με έρευνα της GFIA!

Δημοσίευση: 15/03/2023
GFIA, ασφαλιστικό κενό

Υπέρογκα ποσά κάλυψης αποκάλυψε η νέα έρευνα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Ενώσεων (GFIA)!

Τα ποσά αυτά αφορούν παγκοσμίως τα πιο σημαντικά και, λόγω του πληθωρισμού και της παγκόσμιας κρίσης, συνεχώς αυξανόμενα, ετήσια κενά κάλυψης. Συγκεκριμένα τα ποσοστά ανέρχονται σε 1 τρισεκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ για τις συντάξεις. 0,9 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για τον κυβερνοχώρο. 0,8 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για την υγεία και 0,1 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για φυσικές καταστροφές.

Όσων αφορά μάλιστα τις συντάξεις, το ποσοστό του πληθυσμού άνω των 65 χρονών παγκοσμίως, αυξήθηκε σε 9,3%  το 2020 σε σχέση με το 6,8% που ήταν το 2000, αυξάνοντας την ζήτηση συντάξεων και αποταμιεύσεων. Σύμφωνα μάλιστα με την έρευνα, “δεδομένου ότι οι συνταξιοδοτικές ανάγκες είναι πιθανό να συνεχίσουν να αυξάνονται ταχύτερα από τα διαθέσιμα κεφάλαια, το χάσμα θα αυξηθεί περαιτέρω, ειδικά επειδή η μείωση των αποδόσεων των επενδύσεων υπολογίζεται ότι θα πλήξει τα συνταξιοδοτικά συστήματα παγκοσμίως”. Η αντιμετώπιση αυτού του χάσματος απαιτεί την συμμετοχή ιδιωτικών και δημοσίων φορέων, όπως και δημιουργία συνδυασμένων πολιτικών για την διατήρηση του βιοτικού επιπέδου και ποιότητας ζωής των πολιτών κατά τη συνταξιοδότηση.

Η πρόεδρος της GFIA, Σούζαν Νίλι, ανέφερε σε δήλωσή της: «Οι ασφαλιστές σε όλο τον κόσμο διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο βοηθώντας στην προστασία των ανθρώπων και των επιχειρήσεων από τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν και στην ανάκαμψη όταν αυτοί οι κίνδυνοι πραγματοποιηθούν. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει αυτή η έκθεση, μια σειρά παραγόντων έχουν οδηγήσει σε τεράστια και αυξανόμενα παγκόσμια κενά κάλυψης που θα μπορούσαν να έχουν βαθιές επιπτώσεις στις ζωές και τα μέσα διαβίωσης των ανθρώπων».

«Οι ασφαλιστές μπορούν και λαμβάνουν μέτρα για να αντιμετωπίσουν αυτά τα κενά. Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνεται η χρήση τεχνολογίας για την αξιολόγηση των κινδύνων και των απαιτήσεων και για να γίνει η ασφάλιση πιο προσιτή για άτομα και επιχειρήσεις. Ωστόσο, για την κάλυψη των κενών απαιτείται επίσης δράση από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για τη δημιουργία περιβαλλόντων στα οποία θα μπορούν να διαχειρίζονται και να μετριάζονται οι κίνδυνοι. Αυτές οι ενέργειες θα βοηθήσουν να διατηρήσουν τους κινδύνους ασφαλίσιμους και την ασφαλιστική προστασία προσιτή».

«Η έκθεση καθιστά σαφή τα βήματα που απαιτούνται για να μειωθούν τα κενά κάλυψης και να βοηθηθούν οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση στις ασφαλιστικές υπηρεσίες που χρειάζονται για να πετύχουν και να ευδοκιμήσουν».

Στην έκθεση επιπλέον, απαριθμούνται μία σειρά περιπτωσιακών μελετών προς κατάδειξη των ενεργειών ιδιωτικής και δημόσιας πολιτικής που έχουν ληφθεί για τη μείωση των κενών κάλυψης, όπως και συστάσεις της GFIA προς τους υπεύθυνους δημιουργίας και διαχείρισης πολιτικών σχετικά με τα βέλτιστα εργαλεία που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του κινδύνου και την αύξηση της προστασίας.

Βρείτε την έρευνα εδώ: gfiainsurance.org

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Η τεχνητή νοημοσύνη μετασχηματίζει την χρηματοοικονομική πληροφόρηση παγκοσμίως – η υιοθέτηση αναμένεται να είναι σχεδόν καθολική τα επόμενα τρία χρόνια

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των επιχειρήσεων χρησιμοποιούν ήδη την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) για τις χρηματοοικονομικές αναφορές τους – πρόβλεψη για

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»