Κυριακή, 14 Απριλίου 2024

Ασφαλιστική Βιομηχανία: Ο σταθερός σύμμαχος καταναλωτών και επιχειρήσεων!

Δημοσίευση: 27/12/2022
Ασφαλιστική Βιομηχανία: Ο σταθερός σύμμαχος καταναλωτών και επιχειρήσεων!

Το 2020 η ασφαλιστική βιομηχανία στην Κύπρο είχε παραγωγή ασφαλίστρων πάνω από 920 εκατομμύρια, ποσό που αντιπροσωπεύει άνω του 4% του ΑΕΠ της χώρας. Μέσα από την λειτουργία του ο ασφαλιστικός κλάδος προσφέρει περισσότερες από 4.000 θέσεις εργασίας ενώ οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές αριθμούν αυτή την στιγμή πέραν των 2.000. Αξιοσημείωτο είναι ότι τόσο στην κρίση του 2013, όσο και σ’ αυτή της πανδημίας, ο ασφαλιστικός κλάδος χαρακτηρίστηκε από σταθερότητα, με τις θέσεις εργασίας να μην επηρεάζονται καθόλου.

Πέραν όμως των πιο πάνω αριθμών, η ασφαλιστική βιομηχανία προσφέρει την σταθερότητα και την εγγύηση που χρειάζεται η επιχειρηματικότητα στην χώρα μας για να λειτουργεί χωρίς τον φόβο των απρόσμενων κινδύνων που μπορεί να πλήξουν μία επιχείρηση. Ιδιαίτερα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η σιγουριά που προσφέρουν τα ασφαλιστικά προϊόντα είναι τεραστίας σημασίας. Σκεφτείτε ένα απλό παράδειγμα ενός καταστήματος που ο ιδιοκτήτης του το ανοίγει με θυσίες και πολύ κόπο. Τι θα συμβεί εάν κάτι απρόοπτο συμβεί; Μία φωτιά, ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο, μία κλοπή; Εδώ είναι που η ασφαλιστική βιομηχανία στέκετε σταθερά δίπλα στον επιχειρηματία.

Αλλά και σε ατομικό επίπεδο, οι ασφαλιστές της χώρας στηρίζουν τις οικογένειες να ανταπεξέλθουν από απρόσμενες καταστάσεις που αφορούν τόσο την περιουσία τους αλλά και την υγεία του με το ελάχιστο ή καθόλου οικονομικό κόστος.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι μόνο το 2020 η ασφαλιστική βιομηχανία διαχειρίστηκε απαιτήσεις ύψους πέραν των 475 εκατομμυρίων ευρώ ενώ μόνο για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους το ποσό αυτό βρίσκεται πάνω από 210 εκατομμύρια. Πρόκειται για χρήματα που επιστράφηκαν πίσω στην οικονομία για να μπορέσουν καταναλωτές και επιχειρήσεις να συνεχίσουν απρόσκοπτα την ζωή και την λειτουργία τους.

Είναι για αυτό τον λόγο που πρέπει, ειδικότερα σε δύσκολες περιόδους, να βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε ασφαλισμένο ότι είναι σημαντικό για την οικογένεια και την επιχείρηση μας. Το μικρό σημερινό κόστος που πολλοί μπορεί να σκέφτονται είναι αυτό που θα τους προσφέρει ηρεμία όταν κάτι απρόοπτο συμβεί.

Ασφαλίζοντας ότι μετράει, προστατεύουμε αυτούς που αγαπάμε, τους κόπους μιας ζωής και έχουμε την ξεγνοιασιά ότι την δύσκολη στιγμή θα έχουμε κάποιο δίπλα μας να μας στηρίξει εμπράκτως.

Το τέλος του χρόνου είναι πάντα περίοδος αποτίμησης και καθορισμού νέων στόχων, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, και η ασφάλιση πρέπει είναι μέσα στις ενέργειες που θα πρέπει να λάβουμε, σαν μία διασφάλιση ότι οποιαδήποτε απρόοπτα δεν θα μας εκτροχιάσουν από την επίτευξή των στόχων μας.

Πηγή: cyprusinsurancenews.com

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»