Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Daniel Banete: Πρωτοφανής ασφαλιστική απάτη! Άνδρας εκμεταλλεύτηκε τον θάνατο του αδερφού του από Covid-19 για να αποσπάσει χρήματα από 4 ασφαλιστικές εταιρείες

Δημοσίευση: 12/12/2022
Daniel Banete

Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση ενός άνδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος επιχείρησε να αποσπάσει με δόλο 600.000 £ από συμβόλαια ασφάλιση ζωής μετά τον θάνατο του αδελφό του από κορωνοϊό. Ο δράστης καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκιση.

Ο Daniel Banete, από τη Lillington Road του Coventry, συνήψε τέσσερα διαφορετικά συμβόλαια ασφάλισης ζωής στο όνομα του αδελφού του μεταξύ 16 και 21 Ιουλίου 2020.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει η αστυνομία, ο δράστης παρείχε πλαστά πιστοποιητικά θανάτου σε ασφαλιστικές εταιρείες. Τα πιστοποιητικά θανάτου περιείχαν διαφορετικές ημερομηνίες θανάτου μεταξύ Νοεμβρίου 2020 και Ιανουαρίου 2021.

Η απάτη ήρθε στο φως όταν η Aviva, μια από τις ασφαλιστικές εταιρείες με τις οποίες είχε συνάψει συμβόλαιο η Banete, μίλησε με υπάλληλο του νοσοκομείου, ο οποίος και επιβεβαίωσε τη σωστή ημερομηνία του θανάτου.

Σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν έγγραφα συμβολαίου που αφορούσαν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής των τεσσάρων ασφαλιστικών εταιρειών, καθώς και τα γνήσια πιστοποιητικά γέννησης, γάμου και θανάτου του αδελφού του.

Επιπλέον, βρέθηκε ένας φάκελος με πλαστά πιστοποιητικά θανάτου, τα οποία έδειχναν ημερομηνία θανάτου την 10η Νοεμβρίου 2020 και ήταν αυτά τα έγγραφα που στάλθηκαν στις ασφαλιστικές εταιρείες για την έκδοση των αποζημιώσεων.

Ο Det Con Ian Cambridge, από το τμήμα επιβολής της ασφαλιστικής απάτης της Αστυνομίας του Λονδίνου, δήλωσε: «Ο Banete συνήψε αυτά τα συμβόλαια μετά τον θάνατο του αδελφού του με την κυνική πρόθεση να αποκομίσει οικονομικό κέρδος για τον εαυτό του.»

«Άλλαξε επίσημα έγγραφα για να εξαπατήσει σκόπιμα τους ασφαλιστές και τα συντριπτικά στοιχεία εναντίον του δείχνουν ότι ήξερε ακριβώς τι έκανε».

 

Με πληροφορίες από το BBC

 

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»