Παρασκευή, Απρίλιος 16 2021

H Generali εξετάζει εξαγορά ύψους 2 δισ. ευρώ στη Ρωσία

Ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός όμιλος της Ιταλίας, η Generali βρίσκεται σε συζητήσεις για μια εξαγορά στη Ρωσία αξίας περίπου 2 δισεκατομμυρίων ευρώ (2,4 δισεκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με άρθρο της Il Sole 24 Ore.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Generali εξετάζει την εξαγορά μιας εταιρείας που δραστηριοποιείται κυρίως στον κλάδο ασφάλισης ζημιών, ενώ ως πιθανοί στόχοι για τον ιταλικό κολοσσό θεωρούνται οι VTB Insurance, Rosgosstrakh και RESO-Garantia, με τη τελευταία σύμφωνα με πληροφορίες να είναι η επικρατέστερη.

Η Generali αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός. Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος Philippe Donnet είχε δηλώσει νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η εταιρεία διέθεσε περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια ευρώ για τη M&A και θα εξέταζε ευκαιρίες με πειθαρχία.

Η εφημερίδα τονίζει ότι το έργο βρίσκεται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο και εξετάζεται ανεπίσημα από την επιτροπή επενδύσεων του ομίλου. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, ότι το σχέδιο αυτό έχει προκαλέσει ορισμένες ανησυχίες στο εσωτερικό της εταιρείας λόγω της γεωπολιτικής κατάστασης της Ρωσίας.

Διαβάστε Ακόμα