Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Allianz: Αύξηση συνολικού όγκου κατά 4,5% και μείωση του λειτουργικού κέρδους κατά 14,6% για το γ’ 3μηνο του 2023

Δημοσίευση: 10/11/2023
Όμιλος Allianz, γ' τρίμηνο 2023

Ο ασφαλιστικός κολοσσός της Γερμανίας, ο Όμιλος Allianz, καταγράφει μείωση των λειτουργικών εσόδων το γ’ τρίμηνο του 2023 κατά 14,6% στα 3,5 δισ. ευρώ, αποτέλεσμα των αποζημιώσεων λόγω φυσικών καταστροφών. Παράλληλα ο συνολικός επιχειρηματικός όγκος αυξάνεται στα 122,1 δισεκατομμύρια ευρώ επιβεβαιώνοντας της προβλέψεις του Ομίλου για το γ’ τρίμηνο.

3Τ 2023:

• Ο συνολικός επιχειρηματικός όγκος αυξάνεται κατά 4,5% στα 36,5 δισεκατομμύρια ευρώ

• Το λειτουργικό κέρδος υποχωρεί κατά 14,6% στα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτή η μείωση οφείλεται στον κλάδο της ασφάλισης Ζημιών και Περιουσίας που επηρεάστηκε από τον συνδυασμένο λόγο καταβολής μετά τις φυσικές καταστροφές, με μια επίδραση 7,3 μονάδων, η υψηλότερη την τελευταία δεκαετία.

• Ο πυρήνας καθαρού κέρδους των μετόχων ανέρχεται σε 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ, με μείωση 29,3%

9μηνο 2023:

• Ο συνολικός επιχειρηματικός όγκος αυξάνεται κατά 4,7% στα 122,1 δισεκατομμύρια ευρώ

• Τα λειτουργικά κέρδη αυξάνονται κατά 3,6% στα 11,0 δισεκατομμύρια ευρώ, κυρίως λόγω του κλάδου ζωής/υγείας

• Ο πυρήνας καθαρού κέρδους των μετόχων ανέρχεται σε 6,8 δισεκατομμύρια ευρώ, με αύξηση 25,5%

• Επιπλέον, βελτιώνει τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας, Solvency II στο 212%, σε σύγκριση με το 201% στο τέλος του 4ου τριμήνου του 2022

“Τους πρώτους εννιά μήνες του φετινού έτους είδαμε σταθερή ανάπτυξη στον όγκο των λειτουργιών της επιχείρησής μας, στα λειτουργικά κέρδη, καθώς και στον πυρήνα του καθαρού εισοδήματος. Ενισχύσαμε επίσης περαιτέρω τη θέση μας στον τομέα της κεφαλαιακής επάρκειας στο 212%. Επικεντρωθήκαμε στην εκτέλεση και τη λειτουργική αποδοτικότητα, πράγμα το οποίο μας επιτρέπει την κερδοφόρα ανάπτυξη με υγιείς περιθώρια κέρδους, και αυτό τοποθετεί την Allianz σε μια εξαιρετική πορεία για την επίτευξη των στόχων μας.

Επιβεβαιώνουμε με αυτοπεποίθηση τον στόχο μας για το κέρδος λειτουργίας των 14,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, συν-πλην 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Η ανθεκτικότητά μας ως εταιρεία αντικατοπτρίζει τα ξεχωριστά πλεονεκτήματα της παγκόσμιας κλίμακας μας, του ποικίλου μίγματος των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων και τα υψηλά επίπεδα εμπιστοσύνης και συμμετοχής που έχουμε κερδίσει με τους ενδιαφερόμενους φορείς μας”, αναφέρει ο Oliver Bäte, Chief Executive Officer της Allianz SE.

Δείτε το βίντεο με τα highlights των αποτελεσμάτων:

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»