Κυριακή, 2 Απριλίου 2023

Ασφάλιση: Το πρώτο σε προτίμηση χρηματοοικονομικό προϊόν για την προστασία της οικογένειας στη μετά-Covid εποχή

Η ασφάλιση αποτελεί προτεραιότητα για τις οικογένειες στη μετά-Covid εποχή, όντας το κύριο χρηματοοικονομικό προϊόν στο οποίο πρόκειται να επενδύσουν οι πολίτες, για την προστασία τους από καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε εργαζομένους ηλικίας 25-55 ετών.

Όπως αναφέρει η έρευνα της Nielsen για την Tata AIA Life Insurance, η πλειοψηφία των πολιτών πρόκειται να επενδύσει σε ασφαλιστικά προϊόντα το επόμενο εξάμηνο, επηρεασμένη από την πανδημία, η οποία υπογράμμισε την αξία της ιδιωτικής ασφάλισης. Η ασφάλιση ζωής αποδείχθηκε το πιο δημοφιλές χρηματοοικονομικό εργαλείο, γεγονός που αποδίδεται στην ανασφάλεια που επικρατεί όσον αφορά την κάλυψη της ιατρικής περίθαλψης σε περιπτώσεις κρίσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες δήλωσαν ότι η άποψή τους για την ασφάλιση ζωής έχει αλλάξει θετικά λόγω της πανδημίας, με το 49% να θέλει να επενδύσει σε πρόγραμμα ασφάλισης ζωής τους επόμενους έξι μήνες, ενώ το 40% σκοπεύει να αγοράσει κάποιο πρόγραμμα ασφάλισης υγείας.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 30% των ανθρώπων επένδυσε για πρώτη φορά στην ασφάλιση ζωής κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ το 26% επένδυσε για πρώτη φορά σε ασφαλιστικές λύσεις που σχετίζονται με την υγεία.

Η οικονομική ασφάλεια για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στο τομέα της υγείας και την κάλυψη του κόστους που αυτή συνεπάγεται φαίνεται ότι ακόμη απασχολεί τους πολίτες, με το 84% να δηλώνει ότι εξακολουθεί να ανησυχεί για την οικογένειά του και για τη πορεία της πανδημίας.

Διαβάστε Ακόμα