Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2023

Ασφάλιση Περιουσίας: Το κλειδί για τη διασφάλιση της επένδυσής σας

Ασφάλιση Περιουσίας

Φανταστείτε ότι είστε νέος επιχειρηματίας και χρειάζεστε δάνειο για να ανοίξετε την επιχείρησή σας. Έχετε ήδη τον χώρο, την ιδέα και πρώτο απ’ όλα το μεράκι να πετύχει. Η τράπεζα ωστόσο ως ρήτρα για το δάνειο σας ζητά να ασφαλίσετε την επιχείρησή σας. Γιατί το κάνει αυτό; Μα φυσικά για να διασφαλίσει την επένδυσή της! Κατά τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και η ασφάλιση περιουσίας για τους ιδιοκτήτες ακινήτων ή επιχειρήσεων.

Γράφει η Καφαδάρη Δήμητρα,

Είτε λοιπόν είστε ιδιοκτήτης ακινήτου είτε ιδιοκτήτης κάποιας επιχείρησης η ασφάλιση περιουσίας λειτουργεί σαν ένα μαξιλάρι ασφαλείας για την επένδυσή σας. Δείτε το και αλλιώς…Αναμφιβόλως η αγορά κάποιου ακινήτου ή στην περίπτωση των επιχειρηματιών, η δραστηριότητα της επιχείρησής τους εμπίπτει σε κάποιους κινδύνους. Εσείς είστε διατεθειμένοι να επενδύσετε λεφτά και χρόνο χωρίς να έχετε λάβει τα κατάλληλα μέτρα;

Εκεί ακριβώς φαίνεται και η αξία της ασφάλισης περιουσίας. Με λίγα λόγια, αυτού του είδους η ασφάλιση περιλαμβάνει τη δυνατότητα αποζημίωσης για ζημιές που μπορούν να υποστούν τα ίδια τα ακίνητα και τα υλικά αγαθά τα οποία περιέχονται μέσα σε αυτά. Παρέχει προστασία από απρόβλεπτα γεγονότα, όπως πυρκαγιές, κλοπές και φυσικές καταστροφές, δίνοντας στους ιδιοκτήτες σπιτιών και επιχειρήσεων την ασφάλεια ότι η περιουσία τους και εν προέκταση, η επένδυσή τους είναι προστατευμένη διασφαλίζοντας την οικονομική τους ακεραιότητα.

Ας δούμε τι περιλαμβάνει συνήθως ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο τέτοιου τύπου:

Να σημειωθεί πως υπάρχουν αρκετά είδη ασφαλιστηρίων από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες σας και το budget σας.

Οι πιο συνηθισμένες καλύψεις είναι:

  • Ασφάλεια Πυρός: Η ασφάλιση πυρός, προσφέρει κάλυψη έναντι ζημιών που προκαλούνται από αυτό το πυρκαγιές και αναφλέξεις, είτε πρόκειται για ατύχημα είτε αποτέλεσμα κάποιου φυσικού γεγονότος. Μία πυρκαγιά, μπορεί να προκαλέσει έμμεσες οικονομικές απώλειες όπως η μερική ή ολοσχερής καταστροφή κατοικίας ή απώλεια εισοδήματος λόγω ζημιάς σε εμπορική ιδιοκτησία.
  • Ασφάλεια ιδιοκτήτη σπιτιού: Η συγκεκριμένη κάλυψη περιλαμβάνει την ασφάλιση έναντι ζημιών, ή κλοπής στο ακίνητο του ιδιοκτήτη όπως επίσης και την ασφάλιση αστικής ευθύνης σε περίπτωση ατυχήματος τρίτου στο σπίτι.
  • Ασφάλεια εμπορικής περιουσίας: Παρομοίως με την ασφάλεια ιδιοκτήτη σπιτιού, αντίστοιχα καλύπτει ζημιές στην εμπορική ιδιοκτησία και παράλληλα την κάλυψη αστικής ευθύνης.

 

Προσοχή όμως, σε πολλές περιπτώσεις στην ασφάλιση περιoυσίας η κάλυψη έναντι κλιματικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών αποτελεί προαιρετική κάλυψη και δεν συμπεριλαμβάνεται στις βασικές. Ο ασφαλιζόμενος θα πρέπει αναλυτικά να ελέγξει τους όρους και τις καλύψεις του συμβολαίου προκειμένου να βεβαιωθεί πως καλύπτει τις ανάγκες του. Ας μην ξεχνάμε πως τα φυσικά φαινόμενα τα τελευταία χρόνια ολοένα και αυξάνονται τόσο σε αριθμό όσο και σε σφοδρότητα. Είναι πολύ σημαντικό επομένως ο κάθε ιδιoκτήτης – ενδιαφερόμενος ασφάλισης να μιλήσει με έναν ασφαλιστικό διαμεσολαβητή προκειμένου να εξασφαλίσει την μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη ανάλογα με τις απαιτήσεις του.

Περισσότερα για την ασφάλιση περιουσίας και την αξία της σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών θα αναλύσουμε στο Volos Insurance Conference την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023, στο Domotel Xenia Volos

Το φετινό συνέδριο θα επικεντρωθεί στην ασφάλιση επιχειρήσεων και ιδιωτών έναντι των πολύ επίκαιρων και σημαντικών κινδύνων που επιφέρει η κλιματική αλλαγή. Σας περιμένουμε όλους προκειμένου να μιλήσουμε για τις ανάγκες σας και να λύσουμε κάθε τυχόν απορία.

Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ. 

Δείτε περισσότερα εδώ.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα