Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024

Ασφάλισε τον εαυτό σου έξυπνα | Μία δημοσίευση της Insurance Europe

Δημοσίευση: 27/03/2023
Insurance Europe

Σε άρθρο που δημοσίευσε η Insurance Europe, αναδεικνύεται η σημασία της συνταξιοδοτικής αποταμίευσης, με αφορμή την έναρξη της Παγκόσμιας Εβδομάδας Χρήματος, μιας ετήσιας παγκόσμιας εκστρατείας οικονομικής ευαισθητοποίησης για τα παιδιά και τους νέους.

Το να σκέφτεται κανείς εκ των προτέρων τις ανάγκες συνταξιοδότησης μπορεί να είναι δύσκολο. Πολλοί νέοι – ή και όχι τόσο νέοι– πιστεύουν ότι οι συντάξεις είναι κάτι που πρέπει να σκεφτούν αργότερα στη ζωή τους και αναβάλλουν τις σχετικές αποφάσεις. Το άρθρο περιγράφει ορισμένα βήματα που πρέπει να εξετάζουν οι άνθρωποι όταν αποταμιεύουν για το μέλλον τους.

«Οι Ευρωπαίοι γερνούν. Ενώ σήμερα υπάρχουν περίπου τρία άτομα σε ηλικία εργασίας ανά συνταξιούχο, αναμένεται ότι το 2070 θα είναι λιγότεροι από δύο, ασκώντας πίεση στα κρατικά συνταξιοδοτικά συστήματα»

 

«Αυτό απαιτεί από εσάς να λάβετε πρόσθετα μέτρα για να διασφαλίσετε ότι θα απολαμβάνετε επαρκές εισόδημα για να καλύψετε τις ανάγκες σας κατά τη συνταξιοδότηση».

 

Το άρθρο αποτελεί μέρος της εκστρατείας #InsureWisely της Insurance Europe, η οποία καταδεικνύει τη δέσμευση των ευρωπαϊκών ασφαλιστών να αυξήσουν τα επίπεδα χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού και ευαισθητοποίησης σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

ελληνική οικονομία ΕΛΣΤΑΤ: Μειωμένη η τιμή των ασφαλίστρων αυτοκινήτου το Νοέμβριο του 2021 - Στα ύψη ρεύμα και φυσικό αέριο κύπρο

Εφορία: Τέλος στις εικονικές δαπάνες

τη σταδιακή μείωση των αποδεκτών αποκλίσεων εσόδων και εξόδων που αναρτώνται στα ηλεκτρονικά βιβλία προχωρεί το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»