Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2021

Ασφάλεια Ζωής: Οι 5 πιο αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες στην Κύπρο

Μετά το άρθρο μας για τις πιο αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες στον κλάδο αυτοκινήτου, σειρά έχουν οι Ασφαλίσεις Ζωής και οι 5 πιο αξιόπιστες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Εάν στην ασφάλεια αυτοκινήτου είναι μία φορά σημαντικό η επιλογή μίας αξιόπιστης εταιρείας, όταν ερχόμαστε στις Ασφάλειες Ζωής αυτό γίνετε επιτακτικό. Από τη σωστή επιλογή εταιρείας και συμβολαίου εξαρτάτε το βιοτικό επίπεδο της οικογένειας μας στην δυσάρεστη περίπτωση θανάτου ή μόνιμης αναπηρίας.

Ποιες εταιρείες εμπιστεύονται οι καταναλωτές;

Οι ασφάλειες ζωής είναι ακόμη ένας κλάδος που περιλαμβάνετε στις έρευνες του StockWatch Trust Index, της πρώτης πλατφόρμας ενημέρωσης στην Κύπρο για το βαθμό αξιοπιστίας επιχειρήσεων. Στην πιο πρόσφατη ερεύνα της Stockwatch τον Μάρτιο του 2021, που αφορούσε τις ασφαλιστικές εταιρείες κλάδου Ζωής, πέντε εταιρείες κατάφεραν να ξεχωρίσουν.

Η πρώτη θέση

Οι καταναλωτές κατέταξαν στην πρώτη θέση σαν πιο αξιόπιστη, την εταιρεία Eurolife, μέλος του συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου. H Eurolife που επιστρέφει στην πρώτη θέση της συγκεκριμένης ερευνάς μετά από 3 χρόνια, με δείκτη αξιοπιστίας 7,0 ενώ ο δείκτης σύστασης της εταιρείας σε τρίτους φτάνει το 6.1. Αξιοσημείωτο για την Eurolife είναι επίσης ότι από το 2014 την συναντούμε πάντα σε μία από τις πρώτες δύο θέσεις τις συγκεκριμένης ερευνάς πράγμα που δείχνει την διαχρονική αποδοχή της από τους καταναλωτές σαν μία κορυφαία εταιρεία του κλάδου ζωής.

«Αργυρό Μετάλλιο»

Στην δεύτερη θέση το αντίπαλο δέος της Eurolife, η ασφαλιστική εταιρεία Universal Life, που επίσης από το 2014 είναι μόνιμα σε μία από της πρώτες θέσεις της κατάταξης στο StockWatch Trust Index. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι η εταιρεία στις τελευταίες 8 μετρήσεις από το 2014 κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση 6 φορές αλλά έχασε φέτος την κορυφή αφού ο δείκτης αξιοπιστίας της έφτασε μέχρι το 6,9 με τον δείκτη σύστασης να είναι στο 6,0

Οι υπόλοιποι της πεντάδας

Την πεντάδα θα συμπληρώσουν άλλες 3 μεγάλες εταιρείες του κλάδου. Στην Τρίτη θέση βρίσκουμε την CNP Cyprialife με τον δείκτη αξιοπιστίας να βρίσκετε με 6,8 πολύ κοντά στις πρώτες δύο ενώ ο δείκτης σύστασης της εταιρείας στο 5,8. Στην τέταρτη και Πέμπτη θέση συναντούμε Hellenic Alico με 6,4 και την Metlife με 6,3.

Οι άλλοι «παίκτες»

Στην έρευνα που παρουσιάζονται οκτώ εταιρείες, εμφανίζονται στις θέσεις έξι με οκτώ οι εταιρείες Ethniki InsurancePrime Insurance και Altius Insurance.

Δείτε πιο κάτω τα αναλυτικά στοιχεία όπως δημοσιευτήκαν στην Stockwatch.

αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες

Πηγή: www.cyprusinsurancenews.com

Διαβάστε Ακόμα

Νέα μέλη στο partnership της KPMG

Η KPMG στην Ελλάδα από 1 Ιουλίου ενισχύει τις υπηρεσίες της εντάσσοντας δύο νέους συνεταίρους (partners) στην οικογένειά της, οι