Κυριακή, 14 Απριλίου 2024

ARISTON COVER: Ο ρόλος του διαμεσολαβητή εξακολουθεί να είναι κομβικός στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της ασφαλιστικής αγοράς

Δημοσίευση: 04/11/2022

Η ARISTON COVER είναι μια εταιρεία που τον τελευταίο χρόνο έχει μπει δυναμικά στην ασφαλιστική αγορά, έχοντας χτίσει ένα ισχυρό brand name στο χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι μέσα σε μόλις τρία χρόνια λειτουργίας, έχει αναπτύξει ένα πλούσιο δίκτυο συνεργατών που ξεπερνούν τους 300 σε όλη την Ελλάδα.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να αναπτύξει το δίκτυο της σε όλη την Ελλάδα, αλλά και να εξασφαλίσει συνεργασίες με κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου, με πιο πρόσφατη αυτή με την GLOBALIS, η οποία είναι γνωστή για την εξειδίκευσή της στους τεχνικούς και βιομηχανικούς κινδύνους.

Ο κ. Ιωάννης Σιμιντζής, Διευθύνων Σύμβουλος της ARISTON COVER ανοίγει τα χαρτιά του στο “The Insurer” και μοιράζεται μαζί μας τα μελλοντικά σχέδια και τους στόχους της εταιρείας, υπογραμμίζοντας την αξία αλλά και τη συμβολή του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή στη διαμόρφωση της σύγχρονης ασφαλιστικής αγοράς.

Κύριε Σιμιντζή, η ARISTON COVER έχει μπει δυναμικά στην αγορά τα τελευταία χρόνια. Ποιο το μυστικό της επιτυχίας της και τι είναι αυτό που την ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό;

Η ARISTON COVER αποτελεί μια ανερχόμενη δύναμη στην ελληνική ασφαλιστική αγορά που έχει καταφέρει να εδραιωθεί τα τελευταία χρόνια στο χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Είναι αλήθεια ότι έχουμε εργαστεί σκληρά, έχοντας πάντα μεράκι για το αντικείμενο μας αλλά και αμέριστη αγάπη για τους συναδέλφους, θέτοντας τις ανάγκες τους ως άμεση προτεραιότητά μας. Όλα τα παραπάνω μεταφράζονται σε 24ωρη εξυπηρέτηση 7 μέρες την εβδομάδα 365 μέρες το έτος.

Εκτός φυσικά από την επαγγελματική σχέση που έχουμε με τους συναδέλφους, υπάρχει και μια ανθρώπινη σχέση που καλύπτει και θέματα όχι μόνο επαγγελματικά αλλά και προσωπικά. Μυστικές συνταγές δεν υπάρχουν. Για να ξεχωρίσεις σε οποιαδήποτε εργασία πρέπει να δώσεις όλο σου το ΕΙΝΑΙ. Με ό,τι και αν ασχολείσαι πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις για μπορέσεις να κάνει τη διαφορά.

ARISTON COVER: Ο ρόλος του διαμεσολαβητή εξακολουθεί να είναι κομβικός στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της ασφαλιστικής αγοράς

Έχετε ανακοινώσει το τελευταίο διάστημα κάποιες σημαντικές συνεργασίες με ασφαλιστικές εταιρείες. Με ποια κριτήρια επιλέγετε τις συνεργασίες σας;

Η εταιρεία μας έχει κάνει σημαντικά βήματα το τελευταίο διάστημα. H συνεργασία μας με την GLOBALIS δίνει μια υπεραξία στην ARISTON COVER και ταυτόχρονα και στους συνεργάτες της, προσφέροντάς τους έτσι τη δυνατότητα να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους και να προσεγγίσουν πελατολόγια που μέχρι σήμερα ήταν απαγορευτικό να ακουμπήσουμε λόγω έλλειψης τεχνογνωσίας. Η Globalis παρέχει ασφάλεια στους συνεργάτες μας και ήδη αρκετές σοβαρές και εντυπωσιακές δουλειές που έχουν έρθει μέσω της ARISTON COVER στην Globalis, προσφέροντας παράλληλα τη δυνατότητα στον ασφαλιστή και στον πράκτορα να απευθυνθεί σε ένα νέο κοινό.

Η ARISTON COVER παρέχει στους επαγγελματίες μια ευρεία γκάμα επιλογών και ασφαλιστικών προϊόντων που προσαρμόζονται στις επιθυμίες και οικονομικές δυνατότητες των καταναλωτών, αναλαμβάνοντας όλες τις διαδικασίες των αποζημιώσεων. Το εύρος των ασφαλιστικών μας προγραμμάτων επεκτείνεται από τον κλάδο του αυτοκινήτου μέχρι και την ασφαλιστική κάλυψη μεγάλων έργων όπως αεροδρόμια, εθνικές οδούς, αλλά και συμβατικές καλύψεις όπως αστικές ευθύνες, όλες τις γενικές ασφαλίσεις, νοσοκομειακά και ομαδικά προγράμματά, θυρίδες ιδιωτικές, αλλά και οποιαδήποτε άλλη κάλυψη έχουν ανάγκη οι πελάτες μας.

Οι συνεργασίες γίνονται με γνώμονα αυστηρά τις ανάγκες των ασφαλισμένων μας. Όλοι οι επαγγελματίες με τους οποίους συνεργαζόμαστε έχουν την απαραίτητη παιδεία αλλά και τις γνώσεις, προκειμένου να επικοινωνήσουν στον καταναλωτή την αξία της ασφάλισης.

Η ομάδα μας ασπάζεται όραμά μας και εμπνέεται μέσα από αυτό. Στόχος μας είναι όλοι μας να γινόμαστε καλύτεροι, ποιοτικότεροι και να προσφέρουμε άμεσες λύσεις στους πελάτες μας. Η υψηλή μας τεχνογνωσία είναι το κλειδί για τη διαρκή μας πρόοδο και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε για την εξέλιξή της.

Το δίκτυο των συνεργατών σας απαρτίζεται από 300 καταξιωμένους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα. Ποιος ο ρόλος του επαγγελματία ασφαλιστικού διαμεσολαβητή στη σημερινή ασφαλιστική αγορά;

Η ARISTON COVER πράγματι έχει πάνω από 300 συνεργάτες, οι οποίοι μας εμπιστεύθηκαν, γιατί είδαν τον τρόπο με τον οποίον λειτουργεί η ομάδα μας αλλά και τη στήριξη που παρέχουμε στους συνεργάτες μας και για αυτό πλέον δεν μας αλλάζουν με τίποτα.

Έργο των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών είναι να αναπτύσσουν την ασφαλιστική συνείδηση των καταναλωτών, προσφέροντάς τους λύσεις που τους εξασφαλίζουν οικονομική σταθερότητα. Η ασφάλιση είναι ένας τομέας στον οποίο οι πελάτες έχουν απόλυτη ανάγκη από έναν σύμβουλο που θα τους απλοποιεί το, έτσι κι αλλιώς, πολύπλοκο πλαίσιο ασφάλισης, ανεξαρτήτως κλάδου και φυσικά έναν αποτελεσματικό αρωγό στη διαχείριση ενός ζημιογόνου γεγονότος.

Επομένως, παρά την αυξανόμενη πώληση ασφαλιστικών προϊόντων μέσω διαδικτύου, ο ρόλος του διαμεσολαβητή παραμένει θεμελιώδης σε ένα περιβάλλον στο οποίο οι εξειδικευμένες γνώσεις και η άριστη εξυπηρέτηση παραμένουν πολύτιμα χαρακτηριστικά  ια κάθε επαγγελματία. Ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής ήταν, είναι, και θα παραμείνει στο κέντρο της ασφαλιστικής αγοράς. Είναι εκείνος που θα εντοπίσει και θα κατανοήσει τις ανάγκες των ασφαλισμένων και θα βρίσκεται ανά πάσα στιγμή δίπλα τους για να τους προσφέρει τις σωστές λύσεις σε κάθε τους πρόβλημα.

Με ποιον τρόπο η Ariston Cover στηρίζει τον επαγγελματία ασφαλιστικό διαμεσολαβητή; Τι σημαίνει για εσάς εξυπηρέτηση;

Η ARISTON COVER περιβάλει τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή με επαγγελματισμό εντιμότητα ειλικρινά αισθήματα. Ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής λαμβάνει από την ARISTON COVER υψηλές παροχές στο κομμάτι της συνεργασίας, αναλαμβάνοντας όλο το βάρος των γραφειοκρατικών ή τεχνικών ζητημάτων, προκειμένου οι επαγγελματίες μας να παραμένουν παραγωγικοί και να αναπτύξουν το πελατολόγιό τους.

Αυτό που κάνουμε είναι να στεκόμαστε δίπλα στον συνεργάτη την ώρα που μας χρειάζεται. Η εταιρεία μας εργάζεται πάρα πολλές ώρες για να εξυπηρετεί τους συνεργάτες της. Είμαστε στη διάθεσή του οποιαδήποτε στιγμή κι αν μας χρειαστεί ο συνεργάτης μας. Αυτό σημαίνει για εμάς εξυπηρέτηση. Παράλληλα για την ARISTON COVER η επιβράβευση των συνεργατών μας καθιστά για εμάς προτεραιότητα, αναγνωρίζοντας την συμβολή των επαγγελματιών μας στην αύξηση της παραγωγής και στην εξέλιξη της εταιρείας μας. Για τον λόγο αυτό τους προσφέρουμε υψηλές αμοιβές, BONUS αλλά και ταξίδια μέσω των οποίων συσφίγγουμε έτι περισσότερο τις σχέσεις μας.

ARISTON COVER: Ο ρόλος του διαμεσολαβητή εξακολουθεί να είναι κομβικός στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της ασφαλιστικής αγοράς

Ποια είναι τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές σήμερα; Πού δίνει λύσεις μια συνεργασία με την Ariston Cover

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα με την εξέλιξη των διαδικτυακών καναλιών διανομής πολλοί είναι εκείνοι που επιχείρησαν να αμφισβητήσουν την αξία του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, χωρίς βεβαίως να τα καταφέρουν και αυτό γιατί η θέση του στην ασφαλιστική αγορά είναι αδιαπραγμάτευτη. Τα διαδικτυακά κανάλια διανομής δεν μπορούν επ’ ουδενί να αντικαταστήσουν την διαπροσωπική επαφή του επαγγελματία, καθώς σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης οι ασφαλισμένοι γνωρίζουν ότι ο ασφαλιστικός τους διαμεσολαβητής βρίσκεται δίπλα τους, έτοιμος να λύσει κάθε τους απορία και να συντρέξει για την άμεση διευθέτηση των αναγκών τους.

Δεν υπάρχει περίπτωση να αντικατασταθεί ποτέ ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής από τα διαδικτυακά κανάλια διανομής. Γιατί σε περίπτωση κινδύνου, π.χ. σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα, την ώρα που σε παίρνει ο ασφαλισμένος σου τηλέφωνο, το καρδιοχτύπι που έχει εκείνη τη στιγμή κανένας μα κανένας άλλος εκτός από σένα δεν μπορεί να το αντιληφθεί. Μόνο με την διαπροσωπική επαφή νιώθει σίγουρος ο ασφαλισμένος. Αυτό δηλώνει ότι η διαπροσωπική επαφή ό,τι και να γίνει θα κερδίσει στο διηνεκές τις διαδικτυακές πλατφόρμες.

Ασφαλώς κανένας δεν μπορεί να έχει παρωπίδες και να αγνοεί τον πολύ σημαντικό ρόλο της τεχνολογία στην εργασία μας. Για το λόγο αυτό η ARISTON COVER διαθέτει και αναβαθμίζει συνεχώς την πλατφόρμα στην οποία οι συνεργάτες μας μπορούν να έχουν απομακρυσμένη πρόσβαση στην τιμολόγηση κινδύνων, στη λογιστική εικόνα του χαρτοφυλακίου τους και άλλες πολύτιμες πληροφορίες. Η εναρμόνιση με τις σύγχρονες απαιτήσεις σε ηλεκτρονικά μέσα δεν αναιρεί την σταθερή πεποίθησή μας ότι η ασφάλιση είναι πρωτίστως μια επιστήμη και μια διαδικασία στην οποία η ανθρώπινη επικοινωνία είναι και θα παραμείνει αναντικατάστατη.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το νέο ακαδημαϊκό έτος;

Κύριος στόχος μας αποτελεί η ενίσχυση του δικτύου των συνεργατών μας και η στήριξή τους μέσω καινοτόμων ασφαλιστικών προγραμμάτων από την ελληνική και διεθνή ασφαλιστική αγορά, τα οποία ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καιρών, καλύπτοντας μια ευρεία γκάμα αναγκών. Με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς η ARISTON COVER θα προχωρήσει σε νέες ανακοινώσεις περί νέων συνεργασιών.

Αναδημοσίευση: Περιοδικό The Insurer – Τεύχος Σεπτεμβρίου 2022

Γίνετε συνδρομητής εδώ

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»