Σάββατο, Μάι 8 2021

Απομακρύνεται το σενάριο για Πάσχα στο χωριό: Εντός εβδομάδας οι οριστικές ανακοινώσεις

Της Σωτηρίας Γιαννακοπούλου,

Η λύση στο γρίφο περί των μετακινήσεων εκτός νομού πρόκειται να δοθεί εντός εβδομάδας από την κυβέρνηση με τους οιωνούς να είναι κάθε άλλο παρά θετικοί για την μετάβαση στην επαρχία κατά τη διάρκεια των γιορτών του Πάσχα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το σχέδιο για άνοιγμα των μετακινήσεων έχει ήδη απορριφθεί από το Μαξίμου, με την ανακοίνωση να δρομολογείται για τα μέσα της εβδομάδας.

Οι ειδικοί παρουσιάζονται κάθετοι στις απόψεις τους επισημαίνοντας το ρίσκο της ελάφρυνσης των μέτρων ειδικά σε περίοδο εορτών, τη στιγμή που τα νοσοκομεία ασφυκτιούν, καταγράφοντας νέο ρεκόρ διασωληνωμένων τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση βρίσκεται στην αναζήτησης της χρυσής τομής, αναζητώντας κάποια «παραθυράκια» που θα επιτρέψουν στους πολίτες να επισκεφτούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα το Πάσχα, χωρίς ωστόσο να επιβαρυνθεί το σύστημα υγείας.

Το κυρίαρχο σενάριο στην όλη υπόθεση είναι να είναι ελεύθερες οι μετακινήσεις εντός του ίδιου νομού. Όπως δήλωσε ο κ. Εξαδάκτυλος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ «Είναι άλλο πράγμα να πάμε με την οικογένειά μας να περάσουμε Πάσχα στο εξοχικό και άλλο να κάνουμε εκδρομή σε διάφορες περιοχές με παρέα».

Η κα. Πελώνη κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σήμερα το μεσημέρι δήλωσε ότι δεν πρέπει να προτρέχουμε. «Οι αποφάσεις για το Πάσχα θα ληφθούν εντός της εβδομάδας, αφού αξιολογηθούν όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα», ανέφερε.

Τι θα γίνει με την εστίαση και τον τουρισμό;

Παρά τη φιλολογία που επικρατούσε το τελευταίο διάστημα σχετικά με πρόωρο άνοιγμα της εστίασης με σκοπό την αποφυγή του συνωστισμού και των παράνομων πάρτι, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο δεν έχει τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων.

Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει άνοιγμα της εστίασης στις 10 Μαΐου, λίγες ημέρες δηλαδή πριν από το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού, ενώ την ίδια ημερομηνία είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν και τα σχολεία. Στο Μέγαρο Μαξίμου σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να διακινδυνεύσουν το ενδεχόμενο μια ξαφνική έξαρση της πανδημίας να οδηγήσει σε πισωγύρισμα και να ακυρώσει την επαναλειτουργία των σχολείων και την έναρξη της τουριστικής περιόδου «για λίγες ημέρες στο χωριό».

Διαβάστε Ακόμα