Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η InsuranceMarket.gr καταγγέλλει την PriceFox για παράβαση της νομοθεσίας και αθέμιτες πρακτικές

Το άρθρο 27 του Ν. 4583/2018 και ειδικότερα η παράγραφος 4 αυτού που αναφέρεται στην απαγόρευση «εκπτώσεων και ειδικών ευεργετημάτων» κατά την πώληση ασφαλιστικών προϊόντων, έχει γίνει πολλές φορές αντικείμενο συζήτησης στον κλάδο.

Μετά τις αλλεπάλληλες αλλά άκαρπες λόγω μη απόδειξης παραβίασης της νομοθεσίας, διαμαρτυρίες των σωματείων της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, μόλις εχθές, περιέπεσε στην αντίληψη μας επιστολή διαμαρτυρίας η οποία εστάλη από την Money Market S.A προς τους συνεργαζόμενους με αυτή ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, με την οποία του καλεί να μην ανεχθούν την παράνομη (κατά τους ισχυρισμούς τους) συμπεριφορά της Pricefox συμφερόντων Ομίλου Antenna.

H Money Market ισχυρίζεται ότι η Pricefox παραβιάζει κατάφορα το ως άνωθεν άρθρο αφού προσφέρει γενική έκπτωση ποσού δεκαπέντε ευρώ -15 €- (μη ανταποκρινόμενη στα επίσημα ισχύοντα τιμολόγια των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, τα προϊόντα των οποίων διανέμει), με την αγορά οποιοδήποτε συμβολαίου εξάμηνης ή ετήσιας διάρκειας κλάδου οχημάτων προς όλους ανεξαρτήτως τους ακροατές των ραδιοφωνικών σταθμών Ρυθμός 94.9 και Easy 97.2.

Στην επιστολή αναφέρεται επίσης ότι η Pricefox διοργανώνει σε συνεργασία με τους  προαναφερθέντες ραδιοφωνικούς σταθμούς διαγωνισμό, χρονικής διάρκειας από 17/5 έως 31/5/2021, όπου προκηρύσσει ως έπαθλα ΔΩΡΕΑΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ κλάδου οχημάτων που εκδίδονται με τη διαμεσολάβησή της.

Η Τράπεζα της Ελλάδος, αφού έλαβε γνώση του γεγονότος σύμφωνα με την επιστολή της Money Market S.A , θα πρέπει να αντιδράσει ως προς αυτή την ενέργεια ώστε έτσι να δοθεί μια οριστική απάντηση σε αυτό το θέμα.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Μανώλη Μαρσέλλο, συνιδρυτής του insurancemarket.gr, μας δήλωσε πως «ως εταιρεία διαμεσολάβησης έχουμε την υποχρέωση να καταγγέλλουμε τυχόν αθέμιτες πρακτικές της ασφαλιστικής νομοθεσίας προκειμένου η αγορά να αναπτύσσεται σε πλαίσια υγιούς ανταγωνισμού».

Να σημειώσουμε πως η InsuranceMarket.gr είχε προχωρήσει σε ανάλογες καταγγελίες προ ετών όταν γνωστή εταιρεία μοίραζε κουπόνια έκπτωσης ασφαλίστρων σε Κυριακάτικες εφημερίδες.

Αναμένουμε και την τοποθέτηση του Γενικού Διευθυντή της PriceFox κ. Δημήτρη Τσατίρη επί του θέματος την οποία και θα σας δημοσιοποιήσουμε.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα