Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024

Αποχωρεί από την Εθνική Ασφαλιστική ο Αλέξης Κώτσαλος

Δημοσίευση: 31/01/2022

Ο Αλέξης Κώτσαλος, συγγραφέας του βιβλίου «Επιχειρηματικές Ασφαλίσεις Πυρός και Διακοπής Εργασιών» που κυκλοφορεί από την Insurance Innovation, κάνοντας χρήση του πρόσφατου προγράμματος εθελουσίας εξόδου της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ, αποχωρεί μετά από 16 χρόνια από την εταιρία, έχοντας διαγράψει μια επιτυχημένη διαδρομή πίσω του.

Ο Αλέξης Κώτσαλος, ο οποίος προέρχεται από ασφαλιστική οικογένεια και ανήκει σε τρίτη γενιά ασφαλιστών έχει πολυετή πορεία στην ασφαλιστική αγορά. Ξεκίνησε την καριέρα του στην εταιρία ΦΟΙΝΙΞ Ασφάλειες Πιστώσεων του Ομίλου της τότε Εμπορικής Τράπεζας που αργότερα μετονομάστηκε σε Euler Hermes Hellas. Στη συνέχεια εργάστηκε στον κλάδο της διαμεσολάβησης, στην πολυεθνική εταιρία Μεσιτών Ασφαλίσεων και Διαχείρισης Κινδύνου Marsh Hellas ως διαχειριστής και σύμβουλος μεγάλων επιχειρηματικών πελατών. Το  2016  ξεκίνησε να εργάζεται στην Εθνική Ασφαλιστική στον κλάδο Πυρός ως underwriter.

Στην Εθνική Ασφαλιστική εκπαιδεύθηκε και απέκτησε πλούσια εμπειρία  σε θέσεις ευθύνης, αναλήψεων, ζημιών και πωλήσεων κυρίως επιχειρηματικών πελατών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διαφόρων κλάδων σε Ελλάδα και εξωτερικό μεγάλων αντασφαλιστικών οργανισμών και  ινστιτούτων επαγγελματικής εκπαίδευσής είναι κάτοχος Diploma of Insurance του CII (Chartered Insurance Institute). Είναι πιστοποιημένος διαπραγματευτής από το  Οικονομικό Πανεπιστήμιο ( ΟΠΑ) και μέλος της Ένωσης Διαπραγματευτών Ελλάδος (ΕΝΔΙΕ, https://www.endie.gr/). Είναι τακτικός εισηγητής στο Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών ( ΕΙΑΣ) καθώς και των Insurance Webinars της Insurance Innovation σε θεματολογίες αναλήψεων,  διαχείρισης Κινδύνων, Διαπραγματεύσεων κτλ.

Εμείς στην Insurance Innovation, ευχόμαστε στον Αλέξη Κώτσαλο Καλή Επιτυχία στα μελλοντικά του σχέδια.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»