Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Απεβίωσε ο ιδρυτής της CITROËN Ελλάς, Γιώργος Συγγελίδης

Δημοσίευση: 24/03/2023
Συγγελίδης

Σε ηλικία 93 ετών απεβίωσε σήμερα ο Γιώργος Συγγελίδης, ιδρυτής του επιχειρηματικού ομίλου CITROËN Ελλάς Α.Ε.

Ο Γιώργος Συγγελίδης το 1965 ίδρυσε τη CITROËN Ελλάς Α.Ε, η οποία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα εδραιώθηκε στην ελληνική αγορά ως μία από τις κορυφαίες σε πωλήσεις εισαγωγική εταιρεία αυτοκινήτων.

Η CITROËN Ελλάς Α.Ε. σήμερα συγκαταλέγεται στις πιο ανεπτυγμένες εταιρείες του κλάδου των αυτοκινήτων, κατέχει ένα από τα μεγαλύτερα μερίδια της CITROËN σε όλη την Ευρώπη και συνεργάζεται με περισσότερους από 44 εξουσιοδοτημένους διανομείς σε όλη την Ελλάδα.

Μαζί με την – επίσης εκλιπούσα – σύζυγό του, Θεοδώρα, ανέπτυξε και εδραίωσε έναν από τους πιο δυναμικούς επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας, τον Όμιλο Συγγελίδη, με πολυσχιδείς επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Για την προσφορά του και τη συμβολή του στις ελληνογαλλικές επιχειρηματικές σχέσεις τιμήθηκε με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής -το 1981- από τη Γαλλική Δημοκρατία. Ο Γιώργος και η Θεοδώρα Συγγελίδη απέκτησαν τρία παιδιά, τους Γιάννη, Πολυχρόνη και Ρίτσα Συγγελίδη.

Ο Γιώργος Συγγελίδης ζούσε τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό, ενώ ο όμιλος Συγγελίδη θα παραμείνει σήμερα κλειστός σε ένδειξη πένθους.

Πηγή: cnn.gr

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»