Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024

Αντιπαθείτε τα σκυλάκια; Σύντομα θα αλλάξετε γνώμη!

Δημοσίευση: 05/05/2022
Αντιπαθείτε τα σκυλάκια; Σύντομα θα αλλάξετε γνώμη!

Ίσως δεν μπορούμε να φανταστούμε, όλοι εμείς οι «γονείς» κατοικιδίων ότι υπάρχουν άνθρωποι που αντιπαθούν τα σκυλάκια ή τα γατάκια και δεν επιθυμούν να έρχονται σε επαφή μαζί τους. Ωστόσο υπάρχουν! Είναι μια πραγματικότητα που ενώ μας θλίβει, δε θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε την ύπαρξη της.

Στη Hoolie Foundation επιθυμία και απώτερο στόχος όλων μας είναι η προώθηση της φιλοζωικής παιδείας στη χώρα μας, ώστε να «εκπαιδευτεί» όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, να τολμά να έρχεται σε επαφή με τα κατοικίδια μας ή ακόμα και τα αδεσποτάκια χωρίς φόβο.

Μέσω του προγράμματος ασφάλισης κατοικιδίων “Pluto, by Hoolie Foundation”, παρέχουμε την κάλυψη «Farewell». Στην άτυχη περίπτωση που ο τετράποδος φίλος σας φύγει από τη ζωή τον αποχαιρετάμε με το θερμότερο «αντίο». Με την κάλυψη αποχαιρετισμού, δωρίζουμε το ποσό των 200€ σε φιλοζωική οργάνωση της επιλογής σας, στηρίζοντας έτσι ένα κακοποιημένο ζωάκι!

Παράλληλα, προσφέρουμε το 1,5% του τζίρου επί των κερδών της εταιρείας μας σε φιλοζωικά σωματεία στοχεύοντας έτσι την παροχή βοήθειας σε ζωάκια που έχουν ανάγκη.

Η ομάδα μας αγαπά την εξέλιξη και μέσα στα πλάνα μας για το 2022 είναι η ανάπτυξη δύο νέων εγχειρημάτων. Το πρώτο αφορά στην υιοθεσία ζώων, η οποία θα αναπτυχθεί με δύο τρόπους, τον εικονικό και τον καθ’ αυτό φυσικό. Η εικονική υιοθεσία αφορά στη χρηματοδότηση φιλοζωικών εταιρειών για τη διάσωση αδέσποτων, ενώ η φυσική υιοθεσία αναφέρεται στην κατ’ ουσίαν υιοθεσία αδέσποτων.

Η αιμοδοσία μεταξύ κατοικιδίων είναι το δεύτερο υπό υλοποίηση project της εταιρείας μας, βοηθώντας έτσι πολλά ζωάκια, είτε να βρουν μια οικογένεια, είτε όσα χρειάζονται αίμα να μπορούν να το βρουν γρήγορα, την ώρα που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Στόχος μας, η θεμελίωση & ανάπτυξη του δικτύου μας, για την εξέλιξη των δύο νέων μας projects σε σωστό περιβάλλον με αντίστοιχο αντίκρισμα.

Ας δούμε πως θα μπορούσαμε να «διδάξουμε» την αγάπη και φροντίδα για τα κατοικίδια σε άτομα που δεν έχουν έρθει ακόμα σε επαφή μαζί τους ή το αποφεύγουν.

Τα κατοικίδια μας είναι χνουδωτά. Όσο επιμελείς και αν είμαστε με την καθαριότητα του σπιτιού μας, σίγουρα θα υπάρχουν «αποτυπώματα» του φίλου μας στο πάτωμα. Δεν είναι κακό να πέσουν μερικές τρίχες του σκύλου μας πάνω στα ρούχα μας. Αυτό συμβαίνει γιατί τρέχει να μας προϋπαντήσει μόλις αντιληφθεί ότι φτάνουμε σπίτι. Μπορεί να γεμίσουν τρίχες τα ρούχα αλλά η καρδιά μας θα γεμίσει σίγουρα αγάπη.

Συχνά το σκυλάκι μας θα μας γλείψει η θα μας ακουμπήσει με τα πατουσάκια του. Και σε αυτήν την περίπτωση θέλει να μας δείξει στοργή και ευγνωμοσύνη. Δίνοντας μας το «χέρι» του, προσπαθεί να μας τραβήξει την προσοχή, για να ασχοληθούμε μαζί του περισσότερο. Βάσει ερευνών, τα παιχνίδια με το σκύλο μας, μειώνουν το καθημερινό άγχος και προσφέρουν ψυχική ηρεμία.

Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι όλα τα σκυλάκια είναι φορείς μικροβίων και ότι μυρίζουν άσχημα, δίνοντας την ίδια μυρωδιά στο χώρο που μένουν. Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν ισχύει. Οι «γονείς» φροντίζουν για την υγιεινή των κατοικιδίων τους και το ίδιο το σκυλάκι κάνει το μπάνιο του, χωρίς βέβαια να είναι το αγαπημένο του «χόμπι».

Γαύγισμα. Αρκετά ενοχλητικό για όσους δε συμπαθούν τα σκυλάκια. Ωστόσο, ένας σκύλος δε θα γαυγίζει ποτέ χωρίς λόγο. Άρα δεν έχει σκοπό να «ενοχλεί», αλλά μέσω αυτού προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί μας ή με άλλα σκυλάκια. Ο σκύλος προστατεύει και ενημερώνει όταν έχουμε έναν επισκέπτη, είτε πρόκειται για ένα φίλο ή ένα απρόσκλητο ξένο. Αν είσαι φίλος, ο σκύλος θα σε θεωρήσει και δικό του φίλο, αλλά αν είσαι ένας ανεπιθύμητος επισκέπτης, ο σκύλος θα μας προστατεύσει με τη ζωή του, όπως θα κάνουμε και εμείς αν βρεθούμε στη θέση του.

Τα σκυλάκια μας είναι μέρος της οικογένειας μας και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπίζονται. Για όλους τους παραπάνω λόγους, σκεφτείτε το διπλά πριν πείτε ότι αντιπαθείτε ένα σκύλο. Δώστε του λίγο χρόνο να σας κερδίσει και σίγουρα δε θα θέλετε να τον αποχωριστείτε!

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»