Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

Άνοιγμα λιανεμπορίου τη Δευτέρα: Ποια καταστήματα παραμένουν στο πάγο

Τη λειτουργία των καταστημάτων λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου με τις μεθόδους click away και click in shop ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια ημερήσιας ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας ο υφ. Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδικότερα, όσον αφορά το λιανεμπόριο ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι επιτρέπεται η λειτουργία καταστημάτων, με τη χρήση ειδικού κωδικού (13032) άπαξ και έως 3 ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού με το λεγόμενο click away και η πώληση εντός καταστήματος πάλι με ραντεβού (click in shop). Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται 1 πελάτης ανά 25τμ με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση.

Ασφαλώς, τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι ενθαρρυντικά για το άνοιγμα του συνόλου του λιανεμπορίου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το «λουκέτο» λόγω της πανδημίας θα παραμείνει στα πολυκαταστήματα shops in shops (κατάστημα εντός καταστήματος), τα outlets, τα εμπορικά κέντρα και τα εκπτωτικά χωριά.

Mετακινήσεις και από δήμο σε δήμο για ψώνια

Την ίδια ώρα, σε διευκρινίσεις σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου προχώρησε και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Υπουργός, «Για ψώνια από εμπορικά καταστήματα μπορεί κάποιος να μετακινηθεί από δήμο σε δήμο. Θα κλείνει ραντεβού ο καταναλωτής με το κατάστημα. Ο καταναλωτής μπορεί να μένει στην Κηφισιά και το κατάστημα να είναι στη Γλυφάδα. Με το 13032 θα έχεις ένα sms στο κινητό σου, που σου επιτρέπει να κάνεις αυτήν την συναλλαγή, πάντοτε με τήρηση των μέτρων για τον αριθμό πελατών στο κατάστημα. Αν έχεις και δεύτερο και τρίτο και τέταρτο και πέμπτο ραντεβού για ψώνια, θα μπορείς να το κάνεις, μέσα στις τρεις ώρες που δίνει περιθώριο το sms στο 13032».

 

Διαβάστε Ακόμα

Πόσο θα “ακριβύνουν” τα διπλώματα οδήγησης;

«Πονοκέφαλο» στα στελέχη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση των αλλαγών στις εξετάσεις για την απόκτηση άδειας οδήγησης, καθώς σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr κάποιοι