Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα αιτήσεων για το freedom pass! Αναλυτικά η διαδικασία

Εγκαινιάζεται αύριο Τρίτη 20 Ιουλίου η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το freedom pass και το ποσό των 150 ευρώ για τους νέους ηλικίας από 18-24 ετών, που έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19.

Η οικονομική ενίσχυση πιστώνεται στον δικαιούχο σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτό από τράπεζα.

Η διαδικασία είναι ιδιαιτέρως απλή, καθώς προβλέπει ότι ο δικαιούχος αφού αυθεντικοποιηθεί με τους προσωπικούς κωδικούς του taxisnet, θα εισέλθει στην εφαρμογή του gov.gr και θα κάνει αίτηση για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση των 150 ευρώ σε αυτήν. Επιπλέον, ο αιτών θα κληθεί να συμπληρώσει τον ΑΜΚΑ και τα στοιχεία επικοινωνίας του (e-mail και αριθμό κινητού τηλεφώνου).

Σημειώνεται δε ότι η αίτηση μπορεί να υποβληθεί και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης, κι εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση της οικονομικής ενίσχυσης, τα στοιχεία του δικαιούχου διαβιβάζονται στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για την έκδοση της χρεωστικής κάρτας, η οποία παραμένει ενεργοποιημένη έως τις 31.12.2021.

Το ποσό των 150 ευρώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον δικαιούχο για αγορές ή υπηρεσίες από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών και δεν είναι εφικτή η μεταφορά του σε οποιοδήποτε τρίτο πρόσωπο.

Με πληροφορίες από skai.gr

 

Διαβάστε Ακόμα