Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024

Δείτε ξανά στο “Ανάλυσέ το!” (video): Τραυματίας Αθλούμενος Ζήτησε Αποζημίωση 100.000€ από το Γυμναστήριό του

Δημοσίευση: 21/03/2024
τραυματισμός αθλούμενου, Ανάλυσέ το

Δείτε ξανά το επεισόδιο της Δευτέρας της εκπομπής «Ανάλυσέ το», με παρουσιαστή τον κ. Χρύσανθο Νικολάκο, Μεσίτη Ασφαλίσεων-Πραγματογνώμονα Μηχανικό της Prooptiki Insurance Brokers!

Στην εκπομπή της Τρίτης 19 Μαρτίου:

Κατά τα πραγματικά περιστατικά που αφορούν την υπόθεση, σε χρονικό διάστημα περί του ενός μήνα πριν τη συγχώνευση, αθλούμενος ετών 19 έτυχε τραυματισμού μέσα στις εγκαταστάσεις της Ε.Ε. Ειδικότερα έτερος αθλούμενος ετών 37 με αυξημένη σωματική διάπλαση, κατά τη προσπάθεια του να μεταφέρει αλτήρες χειρός μέσου βάρους 25kg έκαστος, παραπάτησε από το πάτημα του, μη αντιληπτού από αυτόν, λυμένου κορδονιού του με αποτέλεσμα ο 37χρονος να πέσει με τον ένα εκ των δύο αλτήρων πάνω στο κεφάλι του 19χρονου.

Ο 19χρονος τραυματίας υπέστη σχίσιμο στο κούτελο και κρανίο, οίδημα και μώλωπες. Από τους μάρτυρες επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπήρχαν προσωπικές διαφορές ανάμεσα στους δύο αθλούμενους η/και κάποιο κίνητρο με το οποίο να αναφύεται δόλος, ενδεχόμενος και μη. Ο τραυματίας διακομίσθηκε άμεσα στο νοσοκομείο και εξήλθε αυθημερόν κατόπιν σχετικών εξετάσεων.

Κατόπιν το πέρας 6 μηνών μετά από το τραυματισμό του 19χρονου δηλαδή σε χρονικό διάστημα όπου η συγχώνευση των εταιρειών είχε επέλθει, ο 19χρονος παρουσίασε επαυξανόμενους πονοκεφάλους, σύγχυση και ασαφή ομιλία συνεπεία ενδοκρανιακού αιματώματος.

Ειδικότερα διαπιστώθηκε πως κάποιο αιμοφόρο αγγείο έσπασε ανάμεσα στον εγκέφαλο και το κρανίο προκαλώντας αιμάτωμα δηλαδή συλλογή αίματος το οποίο συμπίεζε τον ιστό του εγκεφάλου.

Ο 19χρονος κατόπιν σχετικής γνωμάτευσης και εξετάσεων προέβη σε άμεση χειρουργική επέμβαση σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Εφαρμόστηκε η μέθοδος της χειρουργικής αποστράγγισης όπου το αιμάτωμα αφαιρείται με αναρρόφηση κατόπιν δημιουργίας τρύπας στο κρανίο.

Κατόπιν της νοσηλείας του συμβουλεύτηκε δικηγόρο όπου και υπέβαλλε στη νέα συγχωνευμένη εταιρεία αίτημα αποζημίωσης για το σύνολο των εξόδων νοσηλείας του και την απαίτηση χρηματικής ικανοποίησης για την ηθική βλάβη που αυτός υπέστη συνολικής αξίας 100.000€.

Πως θα αναλυθεί και αποζημιωθεί η περίπτωση αυτή;

Δείτε την ανάλυση του περιστατικού, παρακάτω:

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»