Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024

Ανάλυσέ το! | Ζημιά Θραύσης Κρυστάλλων

Δημοσίευση: 09/05/2023
Ανάλυσέ το, Ζημιά θραύσης κρυστάλλων

Ανάλυσέ το! Δείτε ξανά την νέα εκπομπή του insuranceforum web tv «Aνάλυσέ το», με παρουσιαστή τον κ. Χρύσανθο Νικολάκο, Μεσίτη Ασφαλίσεων-Πραγματογνώμονα Μηχανικό της Prooptiki Insurance Brokers!

Στο επεισόδιο της Δευτέρας αναλύθηκε η περίπτωση όπου Υαλοπίνακας ασφαλισμένου κτηρίου, τύπου triplex 5mm/4mm/6mm, εμβαδού 10m2 υπέστη ζημιά, όπως φαίνεται παρακάτω.

Ανάλυσέ το! | Ζημιά Θραύσης Κρυστάλλων

Έπειτα του συμβάντος συμπληρώθηκε αίτηση αποζημίωσης με την αιτιολογία της θραύσης του εξαιτίας εκσφενδονιζόμενου λίθου από διερχόμενο όχημα και απαιτήθηκε αποζημίωση 3.500€.

Δείγμα όρου Θραύσης Κρυστάλλων

(…….συμφωνείται ότι, σύμφωνα με τους όρους (ειδικούς-γενικούς) , εξαιρέσεις, διατάξεις και ειδικότερες συμφωνίες, το παρόν επεκτείνεται κατόπιν έκδοσης σχετικής πρόσθετης πράξης και καλύπτει τον ασφαλισμένο κίνδυνο για τυχαία ζημία σε κάθε είδους υαλοπίνακες από θραύση συμπεριλαμβανομένης και της δαπάνης που αφορά στις εργασίες επανατοποθέτησης τους. Εξαιρούνται του παρόντος και αποκλείονται της κάλυψης οι περιπτώσεις ζημιών από γραμμώσεις, χαράξεις των υαλοπινάκων, τα κόστη γραφής σχεδίων και διαφημίσεων, ζημίες η βλάβες των πλαισίων και των ελαστικών, ζημίες κατά την μεταφορά και τοποθέτηση των υαλοπινάκων, ζημίες που οφείλονται σε λανθασμένη τοποθέτηση, εκτός αντιθέτου κατά παρέκκλιση του παρόντος συμφωνημένου όρου……)

Αν σας συνέβαινε να δώσετε συμβουλή επί αμοιβής για τη παραπάνω περίπτωση, ποια συμβουλή θα δίνατε;

Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί και δείτε την απάντηση στην προκείμενη περίπτωση, όπως επίσης και χρήσιμες συμβουλές:

Ανάλυσέ το! Δευτέρα 08 Μαΐου στις 18:00 στο insuranceforum web tv

 

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»