Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024

Δείτε ξανά στο “Ανάλυσέ το!” (video): Νοσηλεία σε ιδιωτικό νοσοκομείο κόστισε 8.000€ | Τι θα βάλει απ’ την τσέπη του ο ασφαλισμένος;

Δημοσίευση: 06/02/2024
Ανάλυσέ το, περιστατικό νοσηλείας

Δείτε ξανά το επεισόδιο της Δευτέρας της εκπομπής «Ανάλυσέ το», με παρουσιαστή τον κ. Χρύσανθο Νικολάκο, Μεσίτη Ασφαλίσεων-Πραγματογνώμονα Μηχανικό της Prooptiki Insurance Brokers!

Στην εκπομπή της Δευτέρας 05 Φεβρουαρίου:

Κόστος νοσηλείας ασφαλισμένου σε ιδιωτικό νοσοκομείο μετά την εισαγωγή του λόγω πνευμονικού οιδήματος, ανήλθε στα 8.000€ μαζί με αμοιβές γιατρών κτλ.

Συγκεκριμένα, ασφαλισμένος του ΟΓΑ υπέστη πνευμονικό οίδημα και αναπνευστική ανεπάρκεια με καταστροφικές (συστηματικές) συνυπάρχουσες παθήσεις – επιπλοκές και εισήχθη στο ιδιωτικό νοσοκομείο το οποίο ήταν συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ.

Εκεί εισήχθη σε δωμάτιο κατηγορίας Γ για 1 ημέρα και μετά λόγω επιπλοκών εισήχθη σε ΜΕΘ για 2 ημέρες. Κατόπιν εξήλθε της ΜΕΘ και συνέχισε τη νοσηλεία του ως εσωτερικός ασθενής στο ίδιο δωμάτιο για άλλες 5 ημέρες όπου και εξήλθε του νοσοκομείου.

Το συνολικό κόστος νοσηλείας στο ιδιωτικό νοσοκομείο κόστισε 8000 ευρώ με αμοιβές ιατρών κλπ.

Αν στο παραπάνω υποθετικό παράδειγμα λάβουμε υπόψη μας τις παραπάνω περιστάσεις καθώς και τα ΦΕΚ:

  • ΦΕΚ Β Ν.3054/12 τροποποίηση ΚΥΑ «Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (Ε.Κ.Π.Υ.) του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)»
  • ΦΕΚ 946 – 27 Μαρτίου 2012 τροποποίηση ΚΥΑ «Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια και Ημερήσιο Νοσήλιο στο ΕΣΥ»,

 

ποια θα είναι η αξία που αντιστοιχεί στη συμμετοχή του ασφαλισμένου στο ιδιωτικό νοσοκομείο;

Το παράδειγμα είναι υποθετικό και εκτιμάται χωρίς ειδικές περιστάσεις και θέματα όπως clawback – rebate – ειδικές εκπτώσεις ΕΟΠΥΥ, χρήση ΕΚΑΒ κ.α.

Δείτε την ανάλυση του περιστατικού εδώ:

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»